З 1 вересня в Сумах запрацює Єдиний місячний проїзний квиток

Єдиний місячний проїзний квиток на тролейбуси і автобуси в Сумах коштуватиме 360 грн. Користуватися комунальним громадським транспортом протягом місяця можна буде необмежену кількість разів. Для студентів передбачені пільгові проїзні на тролейбус вартістю 160 грн на місяць. Пільговим категоріям та учням 1–11 класів збережено право на безплатний проїзд. 

Вартість проїзду при користуванні єдиним проіздним квитком при кількості поїздок від 60- ти до 90- та в місяц складатиме від 4-х до 6- ти грн., таке рішення прийняв виконавчий комітет Сумської міськради 15 серпня. Виконавчий комітет встановив тарифи на послуги міського електричного транспорту та послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що надаються КП «Електроавтотранс». Востаннє тарифи на проїзд у комунальному громадському транспорті змінювали два роки тому. Відтоді подорожчали складові, що й обумовило необхідність перегляду вартості проїзду. 

З 1 вересня в комунальному транспорті (автобусах та тролейбусах) пасажири сплачуватимуть 8 грн. Варто зазначити, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у тролейбусі становить 16 грн, автобусі – 15 грн. Водночас, відповідно 8 і 7 грн різниці комунальному підприємству відшкодовуватимуть коштом бюджету громади. Разом з цим пільговим категоріям, які нині користуються комунальним громадським транспортом безплатно, це право збережеться. Як і раніше, для учнів 1–11 класів проїзд у комунальному транспорті протягом календарного року залишається безоплатним. Решті пасажирів суттєво заощаджувати на поїздках допоможе місячний проїзний.

Як раніше повідомляв Інформатор, діти-сироти мають право на отримання єдиного квитка для проїзду у транспорті та відвідування певних закладів. Також отримати його можуть діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках або дитячих будинках сімейного типу, навчаються в школах-інтернатах чи загальноосвітніх школах, професійних навчально-виховних або вищих навчальних закладах.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *