У Києві відновлюють пошкоджений росіянами будинок на Липківського

У Києві відновлюють пошкоджений росіянами будинок на Липківського Фото 01.08.2024 16:13 Укрінформ Мешканці квартир, що розташовані на 1-12 поверхах будинку на вулиці Липківського 37-В у Солом'янському районі Києва, вже найближчими тижнями зможуть повернутися додому.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час інспекції робіт із відновлення багатоквартирного будинку, пошкодженого внаслідок ракетної атаки РФ, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

За його словами, у будинку виконали першочергові протиаварійні роботи на пошкоджених конструкціях каркаса, фахівці розробили проєкт відновлення будівлі. Крім того, демонтували пошкоджену частину будинку та виконали роботи з відновлення розібраних монолітних залізобетонних конструкцій. На всіх поверхах замінені пошкоджені вікна.

У Києві відновлюють пошкоджений російським обстрілом будинок на Липківського / Фото: КМДА

«Наразі тривають роботи на 16-25 поверхах. Зокрема монтуються внутрішні інженерні мережі, відбувається пусконалагодження ліфтів, штукатурять стіни та влаштовують підлогову стяжку. До 12 поверху включно помешкання готові до заселення. Будівельники завершують ремонт пошкоджених ділянок фасаду та внутрішнє оздоблення місць загального користування. Після завершення цих робіт власники квартир 1-12 поверхів зможуть повернутися додому», – зазначав Поворозник.

Він окремо додав, що решта мешканців зможуть повернутися в домівки орієнтовно в листопаді. До цього часу будівельники планують завершити всі роботи.

Як зауважив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, «відновлення пошкоджених будинків внаслідок російської агресії – це досить специфічні роботи, які потребують ґрунтовних експертиз і нестандартних підходів».

Один об’єкт не схожий на інший. Водночас за час повномасштабного вторгнення наші будівельники вже набули досвіду і готові працювати з об’єктами різної складності», – підкреслив Непоп.

Як повідомлялось, вночі 24 червня 2023 року у Солом'янському районі Києва російський обстріл спричинив часткове руйнування будівельних конструкцій з 16-го по 19-й поверхи 25-поверхового житлового будинку.

Будинок Обстріл Київ Відбудова

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *