На Київщині капітально ремонтують зруйнований росіянами Лукашівський ліцей

На Київщині капітально ремонтують зруйнований росіянами Лукашівський ліцей Фото 20.09.2024 18:21 Укрінформ У селі Лукаші Броварського району Київської області коштом Європейського інвестиційного банку в межах «Програми з відновлення України» розпочали капітальний ремонт зруйнованого росіянами ліцею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

«У березні 2022 року внаслідок влучання снаряда будівля зазнала значних руйнувань. У ліцеї були вибиті вікна, пошкоджено фундамент опорних стін, покрівлю та вхід. Через руйнацію повноцінно здійснювати очне навчання у закладі стало неможливо. Тимчасово учні ліцею навчаються на базі філії Паришківської початкової школи», – йдеться в повідомленні.

Як зауважили в КОВА, капітальний ремонт розпочався наприкінці серпня. Проєктом передбачено провести ремонт та утеплення фасадів, замінити вибиті вікна, виконати зовнішнє і внутрішнє опорядження, відремонтувати покрівлю та відновити інженерні мережі. Також заплановано підсилити стіни будівлі та облаштувати укриття в підвальній частині ліцею.

Крім того, приміщення навчального закладу обладнають системами протипожежного захисту та блискавкозахисту, а на прилеглій території виконають благоустрій та озеленення. Всі роботи будуть здійснені з урахуванням вимог безбар’єрності та доступності.

Як зазначається, підрядник уже провів низку демонтажних робіт, також будівельники замінили вибиті вікна та вхідні двері на металопластикові. Наразі фахівці завершують роботи з укріплення стін.

Окрім того, будівельники працюють над демонтажем старої покрівлі та влаштуванням нової з гідроізоляцією. Паралельно фахівці проводять утеплення фасаду та облаштування входу в укриття.

У КОВА зазначили, що після завершення капітального ремонту приміщень учні зможуть повернутись до повноцінного очного навчання у стінах ліцею.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області станом на початок вересня відновили 209 навчальних закладів та 17 тис. обʼєктів житлового фонду, які постраждали внаслідок російської агресії.

Фото: КОВА

Київщина Відбудова Відновлення України Ліцей

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *