14 мільйонів гривень на день складає збиток столичних рестораторів через неможливість працювати до 23:00

Через воєнні обмеження столичні ресторатори втрачають до 15% з доходу. В мережі вже почали шукати способи розв’язання цієї проблеми, шляхом подовження роботи закладів. Про поточну ситуацію в ресторанному бізнесі журналісти Інформатора поспілкувалися з керівником мережі «La Famiglia».

Загалом через неможливість працювати до 23:00 власники закладів Києва втрачають близько 14 мільйонів гривень на день. Про це у коментарі Інформатору заявив керівник мережі «La Famiglia» Генріх Дерінг.

“За оцінками ресторанних експертів, міський ринок ресторанів і кафе складає приблизно 140 мільйонів гривень на день. Що значить одна година в нашій роботі? Це 10% нашого обороту, нашого грошового потоку. Це консервативна моя оцінка ресторанів вищого сегменту. Тобто 10% — це 14 мільйонів на день. 14 мільйонів на день — це плюс 450 мільйонів грошового потоку, тобто внутрішнього валового продукту міста”, — заявив Генріх Дерінг.

За його словами, збитки можуть бути і більшими.

“Якщо говорити про більш доступні, демократичні заклади, тим більше фастфуди, де умовний бургер чудово їсться як о восьмій вечора, так і в 22:30 — може бути і більша цифра. За словами наших колег, збиток сягає десь 15%”, — сказав ресторатор.

Ресторатори зробили петицію

Врятувати ситуацію з заробітком та примножити доходи можна. В цьому впевнений український шеф-кухар, колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво. Однак для цього необхідно підписати петицію.

“Зараз ресторани в Києві працюють до 22:00
А що, якби заклади були відкритими до 23:00?
Комендантська година починається о 24:00, а ця додаткова година роботи — це підтримка робочих місць, податки та утримання бізнесу на плаву.
Я за те, щоб бізнес працював до 23-ї, як це вже працює у Львові, Дніпрі та Одесі.
Люди у Києві все рівно гуляють, так чому б не монетизувати це офіційно”, — заявив кулінар в своєму Instagram.

      Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

Національна Ресторанна асоціація України створила петицію з проханням продовжити роботу закладів Києва до 23:00. Для розгляду необхідно зібрати 6000 голосів. Нині зібрано майже половина. Збір підписів триватиме ще 14 днів. Підписати петицію можна тут.

До слів, на запит рестораторам в мерії вже відреагували. За словами міського голови Києва Віталія Кличка незабаром відбудеться зустріч з підприємцями для обговорення всіх аспектів: і щодо інтересів бізнесу, і дотримання правил безпеки в умовах воєнного стану. А вже після цього питання розгляне Рада оборони столиці.

Нагадаємо, у червні поліція Києва почала посилено перевіряти столичні заклади і вимагати зачиняти свої двері для відвідувачів до 22:00. Ще тоді експерти рахували, що у середньому закриття на годину раніше коштує ресторанам і кав’ярням 10–15% добової виручки. Це пояснювали тим, що у вечірній час, з 21:00 до опівночі, заклади, у яких є алкоголь, заробляли від 35% до 50% денної виручки. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *