60 грн літр бензину, 65 грн – дизпалива. Аудитор Крапивко прогнозує стрімке зростання цін

За прогнозом аудитора Михайла Крапивка, на наступному тижні очікуються значне подорожчання паливно-мастильних матеріалів та всіх товарів та послуг, у складових собівартості яких є транспортні витрати. Все через те, що в Україні закінчується паливо, що було закуплено в період дії податкових пільг. Тож, вже почалось завезення палива з повним оподаткуванням та збільшеними митними виплатами. 

“За даними аналітичного бюро А95, в Україні закінчується паливо, що було закуплено в період дії податкових пільг. Тож, вже почалось завезення палива з повним оподаткуванням та збільшеними митними виплатами. Тож, собівартість палива збільшилась, а отже переглядаються роздрібні ціни на нього. Ціна 95 бензину може зрости до 60 грн за літр, а дизпалива – до 65 грн за літр через підвищений попит на нього”, – сказав Михайло Крапивко.

Як раніше повідомляв Інформатор, з 1 липня податки на пальне в Україні повернулись на довоєнний рівень. Верховна Рада прийняла відповідний закон ще у вересні 2022 року. Акциз на бензин зріс більш ніж удвічі, до 213 грн за 1000 л; акциз на дизпальне – на 40%, до 139,5 грн. Акциз на автогаз залишився на рівні 52 грн. ПДВ на паливо зросло з 7% до 20%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *