Аферисти набрали кредитів на клієнтку ПриватБанку: що на це кажуть в фінустанові

Нерідко аферисти намагаються вкрасти чужі гроші з банківських карток. На цей раз клієнтка ПриватБанку поскаржилася, що на неї зловмисники оформили кредити. При цьому жінка незадоволена тим, як в цій ситуації реагує банк.

Такий відгук з’явився на порталі Мінфін. За словами Анастасії, в неї зламали номер телефону, який прив’язаний до карток у ПриватБанку та Monobank. Згодом з карток ПриватБанку зловмисники зняли 55 тисяч гривень. Після цього на її банківський рахунок взяли кредити в інших установах на понад 8 500 гривень, а також зняли з карток 14 000 гривень зі збережень. Жінка зазначила, що після цього аферисти оформили оплату частинами в магазині прикрас на 20 тисяч гривень. На цьому історія не завершилася.

Жінка попросила заморозити нарахування відсотків на кредит та оплату частинами до моменту, коли буде завершено розслідування. Оскільки жінка звернулася до правоохоронців. Однак у результаті у банку їй відмовили. Вона також зазначила, що рахунки заморожуються при розслідуванні, а кредити чомусь ні.

Клієнтка заявила, що, на її думку, відділ безпеки не працює абсолютно. Клієнтка ПриватБанку заявила, що не розуміє, чому кредити не блокуються під час розслідувань. Також вона зазначила, що не розуміє, в чому суть банку, якщо її внески не змогли захистити. У ПриватБанку відреагували на скаргу:

“Вітаємо. Нам дуже прикро, що виникла така ситуація. В даному випадку, попри все бажання захистити та вберегти своїх клієнтів від шахраїв, Банк обмежений у своїх можливостях. Пошук і затримання зловмисників, разом із проведенням розслідувань за випадками шахрайства є обов’язком правоохоронних органів та згідно із законодавством, знаходяться поза юрисдикцією банку. Правоохоронці можуть отримати за оформленим, відповідно до чинного законодавства, запитом всю необхідну інформацію. Окремо зауважимо, що з приводу цієї ситуації з вами було проведено зворотній зв’язок, з уточненням рекомендацій щодо подальших дій”, – зазначили у фінустанові.

Українці скаржаться на банки

Раніше одна з клієнток банку “ПУМБ” поскаржилася, що в неї перестав працювати застосунок банку. Коли вона пішла до банкомата, то побачила велику суму боргу (а саме – 77786000). Коли зателефонувала до банку, то жінці повідомили, що вона нібито повинна внести 290 гривень за якийсь борг. У “ПУМБ” відповіли на скаргу жінки.

“Вітаємо. Ми обов’язково перевіримо ситуацію, яку ви описали та в усьому розберемося. Також хочемо зазначити, що якщо в мобільному застосунку ПУМБ Online відображається “-7777″, це означає блокування рахунку, а не реальний баланс коштів на рахунку”, – наголосили у банку.  

Також повідомлялося про випадок, коли чоловік заборгував ПриватБанку понад 100 тисяч гривень, але суд примусив банк виплатити клієнту 20 тисяч. Як виявилося, Чоловік уклав з ПриватБанком додаткову угоду до кредитного договору. На виконання її вимог він сплатив понад 23 тисячі гривень. Пізніше суд визнав документ недійсним, тож клієнт вимагає фінустанову повернути ці кошти. Представник ПриватБанку зазначив, що станом на 28.05.2019 року чоловік мав заборгованість за кредитним договором у розмірі 122 784 гривень. Він уклав спірну додаткову угоду з фінустановою, за умови належного виконання її умов його заборгованість зменшиться на 89 473 гривень. У результаті суд став на бік клієнта:

“Чоловік у період з 28.05.2019 року по 14.12.2019 року за додатковою угодою з ПриватБанком сплатив 23 038 гривень, при цьому рішенням Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 30.11.2022 року угода визнана недійсною, тому підстави на якій вони були отримані, відпали, тож вищезазначена сума підлягає поверненню”, – наголосили у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Де зняти гроші з картки Монобанк та яка буде комісія
  • Це просто совок: айтішнік розкритикував ПриватБанк – що кажуть в фінустанові
  • На киянку за допомогою SIM-карти Водафон оформили п'ять кредитів – що вирішив суд
  • ПриватБанк запустив для бізнесу безкоштовний тест драйв валютної Торгової платформи

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *