З картки Ощадбанку шахраї викрали чимало грошей та набрали кредитів, банк вимагає з клієнтки їх погашення з процентами – рішення суду

У жінки списали кошти з кредитної та зарплатної карток. Це зробили невідомі особи. В Ощадбанку говорять, що повернення готівки є неможливим, адже вони не несуть відповідальність за шахрайські дії. Відповідно клієнтці фінустанови довелося йти до суду. 

Як наголошується у рішенні Приморського районного суду Одеси, у клієнтки Ощадбанку з зарплатної картки списали 12 924 гривень та з кредитної картки 61 тисячу гривень. Кредиткою вона не користувалася, але банк її видав сказавши, що це є обов’язковим.

На кредитній карті був встановлений ліміт у розмірі 61 тисяча гривень, про який жінка не знала. На її запит у фінустанові повідомили, що невідома особа ввела PIN-код, отримала доступ до особистих даних та зняла готівку. Повернення готівки є неможливим, адже Ощадбанк не несе відповідальність за шахрайські дії. Після викрадення грошей банк почав нараховувати відсотки по кредитці та списувати кошти з зарплатної карти.

Розгляд справи 

Суд з’ясував, що жінка надала дані картки особі, якій зателефонувала сама після отримання повідомлення нібито від банку. Це призвело до списання коштів. 

“На телефон жінки прийшло повідомлення про те, що її карта в Ощадбанку обмежена з посиланням для звернення. Набрав посилання відповів чоловік та запропонував назвати номер карти. Вона назвала, оскільки він сказав, що це необхідно для активації карти. Через дві хвилини очікування її попросили назвати номер з іншої сторони карти, після цього прийшло повідомлення у Viber про зняття коштів”, – йдеться у матеріалах справи.

Рішення суду 

Суд відмовив у задоволенні позову жінки. Її звинувачення на адресу Ощадбанку виявилися безпідставними. 

“Жінка не довела належним чином обґрунтованість підстави позову, а саме, те, що у цьому випадку є законні підстави для припинення нарахування відсотків, штрафів та автоматичного списання коштів. Суд дійшов переконливого висновку, що у задоволенні її вимог слід відмовити”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Ощадбанк відмовив клієнтці, яка взяла іпотеку, у реструктуризації кредиту: на чию сторону встав суд
  • У клієнта Ощадбанку під виглядом Є-допомоги викрали 174 тисячі гривень: чи допоміг суд повернути кошти
  • Спецоперація поліції з Інтерполом: в Одесі затримали замовника вбивства київського стоматолога – фото
  • Клієнтка Київстару вимагає оператора прибрати станцію від її будинку через випромінювання. Що вирішив суд?

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *