Бензин, дизель, автогаз: як змінилися ціни на заправках за останню добу і загалом за травень

Роздрібні ціни на бензин та дизель у середу, 31 травня, за добу не змінились. А от автомобільний газ подорожчав на 2 копійки. За даними моніторингу, середні роздрібні ціни на бензин А-95 становлять 45,06 гривні за літр, дизельне пальне – 43,65 гривні автогаз 21,91 гривні. 

Про це йдеться у моніторингу “Консалтингової групи А-95”.

Проаналізувавши ціни різних продавців та порівнявши їх з учорашніми, експерти дійшли висновку, що ціни на бензин та дизель не змінились. Бензин А-95 коштує 45,06 гривні за літр, дизельне пальне – 43,65 гривні. А от за автогаз треба заплатити 21,91 гривні. Це на 2 копійки більше, ніж 30 травня. 

Бензин, дизель, автогаз: як змінилися ціни за травень 1

Аналітики пишуть, що за травень 2023 року бензин в Україні подешевшав на 3,2%, а дизель – на 4,9%. Автогаз подорожчав на 0,8%.

Бензин, дизель, автогаз: як змінилися ціни за травень 2

У липні буде дорожче 

Як писав Інформатор, вже з 1 липня ціни на пальне в Україні зростуть. Експерти кажуть, що бензин та дизель можуть здорожчати аж на 11 гривень. Очільник парламентського фінансового комітету Данило Гетманцев прогнозує лише 3-4 гривні зростання ціни у порівнянні із травневою. Але точно передбачити її він не може – держава не контролюватиме ціну на ринку пального. Він 1 липня ми повертаємось до довоєнних податків. Ставка ПДВ на нафтопродукти зросте із 7% до 20%, акциз на бензин — до 213 євро за тис. літрів, на дизпальне — до 139,5 євро. Тому ціна буде вищою, ніж є тепер. 

Передбачається, що надалі ціни на пальне стабілізуються завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту. Це має статися приблизно на початку 2024 року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *