Через російські обстріли українцям пророкують зростання тарифів на світло

В Україні можуть підвищити тарифи на світло для споживачів. Якщо обстріли енергетичної та газотранспортної системи будуть продовжуватися, це може призвести до досить серйозних наслідків при проведенні наступного опалювального сезону. Що уникнути блекауту й реагувати на влучання та руйнування системи, а також закачувати у сховища газ – потрібні кошти. Відтак не виключено, що українцям доведеться платити по 3,5 гривні за одну кіловат-годину світла. 

Заяву про ймовірне здорожчання цін на електроенергію зробив Олега Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг. Це буде вимушений крок у відповідь на удари російських окупантів по об’єктах енергетичної інфраструктури, якщо й надалі стануться влучання і пошкодження. 

“Якщо і далі будуть такі проблеми, і Ігор Сирота, глава “Укргідроенерго”, це підтвердив –  то потрібно підіймати тарифи на електроенергію. І в середньому вони планують підняти десь до 3,5 грн”, – сказав  Попенко.

Він пояснив: якщо далі удари по газотранспортній системі будуть продовжуватися, це може призвести до серйозних наслідків при проведенні наступного опалювального сезону. Потрібен захист сховищ, а він наразі не є надійним. 

“Якщо не буде здійснено заходів з охорони українських газових сховищ, це може спричинити проблеми на всій території країни. Крім того, що ми зберігаємо газ, ми його там використовуємо на зиму. Ми закачуємо український газ в наші газосховища і потім його під час зими витягуємо. Тобто ми зараз видобуваємо газ і закачуємо в наші газосховища”, – пояснив голова Спілки. 

На ремонти потрібні кошти, запаси енергоносіїв можуть зменшитись – тому платити доведеться більше і цього ніяк не уникнути. Росіяни своїми обстрілами намагаються розділити енергосистему України на кілька частин і так спровокувати блекаут. 

Найбільша атака на енергосистему за всю війну

Герман Галущенко, міністр енергетики України, розповів, що російські загарбники планували масованим ударом вранці 22 березня із застосуванням ракет та дронів-камікадзе спричинити повний блекаут в Україні. Ворог застосував одночасно понад 150 різних засобів ураження – і ця атака була наймасштабнішою за всю історію атак на енергетику від початку війни. Перебої зі світлом виникли у 12 областях України.

Ремонтні роботи тривають, а ворог завдає нових ударів. На Харківщині й Одещині, а також низці районів інших областей, ситуація з електропостачанням все ще складна, комунальники працюють вдень і вночі, щоб повернути світло людям. 

Інформатор та Україна на часі: що подивитися на YouTube

Також слідкувати за матеріалами у відеоформаті ви можете на наших ютуб-каналах “Україна на часі”, а також “Україна на часі Shorts”. Там оперативно зʼявляються новини – від подій на фронті, політики та економіки до спорту, шоубізу та світської хроніки. Також ви можете дізнатися коментарі провідних експертів чи переглянути щоденні, щотижневі та навіть щомісячні підбірки головних новин.

Ми поговоримо з Вадимом Інгеровим про засідання круглого столу щодо свободи слова, де обговорюється можливе блокування Telegram для запобігання поширенню дезінформації. Розкриємо суть цієї зустрічі, розглянемо можливість блокування медіа та причини відсутності прямих представників бізнесу, ЗМІ, а також Telegram на цих засіданнях. Приєднуйтеся до нас для детального обговорення цих питань.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *