Гетманцев заявив, що без США Україна протягне лише до літа: можливе підвищення податків

Без фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів власних грошей в України вистачить хіба що до кінця літа. Далі доведеться шукати інші варіанти наповнення бюджету. Допомога від Європейського Союзу не зможе закрити усі потреби України.

Як пише “РБК-Україна”, про те, наскільки вистачить грошей, заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев. Також Гетманцев зазначив, що в такому випадку будуть розшукуватися інші варіанти для залучення грошей в бюджет країни. Що це будуть за варіанти – він не сказав.

Проте опитані виданням експерти припускають, що мова може йти про збільшення рівня оподаткування, наприклад, акцизів на бензин та алкоголь. Проблема в тому, що на скорочення соціальних видатків уряд не піде, оскільки це дуже непопулярне рішення.

А скорочення видатків за рахунок науки, або культури дасть на виході неприємні наслідки при мінімальному профіті (прибутках). Та й взагалі, кажуть спеціалісти, скорочувати бюджет вже немає куди, бо він й так формувався в умовах тотального дефіциту. Хіба що знову та знову підвищувати податки, оскільки вони дадуть хоч якісь гроші.

Більше грошей до бюджету

Нагадаємо, що на початку березня Гетманцев вже анонсував нові податки для бізнесу. Розробку законопроєкту, який запроваджує військовий збір для приватних підприємців, веде Кабмін. Основна мета – наповнити бюджет. Передбачається, що це має збільшити доходи бюджету на 44 мільярди гривень.

Окрім того, у лютому стало відомо, що Кабмін та представники профільних комітетів Верховної Ради обговорюють введення нових податків в Україні, щоб отримати кошти на фінансування потреб оборони. Планувалося впровадити окремий військовий збір на низку категорій товарів та доходів. Проте, навіть цей податок не дозволив би закрити усі потреби бюджету.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *