Чи будуть блекаути? В ДТЕК пояснили, як енергетики готуються до складної зими

В Україні вже активно готуються до опалювального сезону. У ДТЕК розповіли, чи варто громадянам готуватися до ймовірних відключень світла. Стало відомо, як саме готуються енергетики до складної зими.

За словами директора ДТЕК Дмитра Сахарчука, наразі влада та енергетики намагаються зробити так, щоб відключень світла не було зовсім. Проте це буде важко зробити, якщо російські окупанти знову атакуватимуть об’єкти нашої енергетичної структури. Проте експерти працюють над тим, щоб якщо відключення і будуть — щоб вони були менш тривалими й менш частими, якщо порівнювати з зимою 2022 року.

У ДТЕК також розповіли, що за минулу зиму через російські атаки були пошкоджено або повністю зруйновано близько 50% об’єктів енергетичної структури. Водночас значну частину енергетикам уже вдалося відновити. Однак ще відновлено далеко не все, оскільки це дуже важко в наших реаліях.

“Попри всі складності у другий рік війни ДТЕК продовжує інвестувати у відновлення, ремонти, видобуток (електроенергії). У умовах війни для нас найголовніше — це швидко відновлюватися після обстрілів та зміцнювати енергетичну безпеку країни”, — підкреслив Дмитро Сахарчук.

Зокрема, експерти ДТЕК під час повномасштабної війни за 100 кілометрів від зони активних бойових дій закінчили будівництво першої черги Тилігульської ВЕС, яка складається з 19 турбін загальною потужністю 114 МВт. Водночас компанія вкладає кошти у видобуток вугілля. Це теж потрібно, щоб краще протистояти енергетичному терору окупантів. При цьому в майбутньому ДТЕК планує продовжити перехід на “зелену” енергетику.

“Продовжуємо підготовку до зими. Вистоїмо. Переможемо”, — кажуть енергетики.

Як Україна готується до опалювального сезону?

Найбільші оператори мобільного зв’язку в Україні вже готуються до можливих блекаутів через обстріли окупантів. Зокрема, оператор lifecell активно збільшує кількість акумуляторних батарей і генераторів на своїх технологічних майданчиках: завдяки цьому можна буде забезпечити абонентів зв’язком та інтернетом навіть тоді, коли тривалий час не буде електроенергії (на близько 7-9 годин). Також компанія вже забезпечила свої технологічні майданчики стаціонарними та переносними дизель-генераторами, в кількості понад 2 тисячі одиниць. Відомо, що компанія Vodafone забезпечила автономне живлення своїх майданчиків з базовими станціями на 100%

До ймовірних блекаутів готуються також медичні заклади. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, наразі в лікарнях функціонує близько 4 095 генераторів. Тепер МОЗ займається тим, щоб цю кількість збільшити ще: тому в українські лікарні продовжуватимуть постачати генератори.

“Таке обладнання здатне забезпечити безперебійне енергопостачання, аби медзаклади могли функціонувати навіть в умовах відключень електроенергії. У разі надзвичайної ситуації завдяки автономним джерелам живлення у лікарнях безперебійно працюватимуть відділення інтенсивної терапії, операційні та критично важливе обладнання, що дозволить рятувати життя пацієнтів”, – йдеться в заяві міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Заступник Єрмака обіцяє здорожчання електрики для населення: подробиці
  • Українські споживачі електроенергії заборгували Укренерго мільярди: як вдається підтримувати роботу електростанцій
  • Повернення до блекаутів? Як українцям підготуватися до відключень світла
  • Чому українська влада боїться проводити вибори в Україні – експертна думка

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *