Чи може monobank припинити обслуговування, якщо клієнт вчасно не вклеїв фото в український паспорт

Чоловік клієнтки Монобанку звернувся до банку через те, що його дружина перебуває за кордоном та не може вклеїти нове фото у паспорт України. 

Про це він написав на сайті Мінфіну. Чоловік пояснив, що дружині виповнюється 45 років, але вона знаходиться за кордоном та не має зараз можливості повернутися в Україну для того, щоб вклеїти нову фотокартку в паспорт громадянина України.

“Поясніть, будь ласка, чи можуть у неї виникнути проблеми з банком (наприклад, розірвання договору обслуговування, блокування рахунків, у тому числі ФОП і т.ін.) у разі, якщо вона не надасть своєчасно свій паспорт з новою фотокарткою для оновлення данних у дос’є банку?”, – запитав чоловік.

Представники Монобанку пояснили, що якщо жінки є закордонний паспорт, можна оновити документи через застосунок. Головний екран — свайп згори вниз — налаштування — документи.

“Якщо поточний паспорт буде неактуальним без фото по досягненню 45 років, буде кнопка Новий документ”, – додали у monobank.

Чи може monobank припинити обслуговування, якщо клієнт вчасно не вклеїв фото в український паспорт 1

Що каже закон?

Паспорти громадян України у формі книжечки до яких не вклеєно фотографію за 30 днів до 24 лютого та після цієї дати та ID-картки, строк дії яких завершився в цей же час залишаються дійсними протягом воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення чи скасування. Це передбачено постановою уряду 1202 від 21 жовтня 2022 року.

Згідно з документом паспорти громадян України у формі картки, строк дії яких закінчився за 30 днів до 24 лютого 2022 р. та після 24 лютого 2022 р., та паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартку особи у разі досягнення нею 25- чи 45-річного віку, строк вклеювання до яких настав за 30 днів до 24 лютого 2022 р. та після 24 лютого 2022 р., є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України та підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток відповідно до досягнутого віку протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Таким чином попри завершення карантину паспорти-книжечки, до яких потрібно було вклеювати фотографії та ID картки залишаються чинними до закінчення воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Син переказав матері кошти на лікування, проте Монобанк їх заблокував: у чому причина
  • Кредитні ліміти Монобанку: чому одним клієнтам блокують, а іншим без згоди підвищують
  • Банки за борги забирають виплати для ВПО – що Верещук пропонує з цим зробити
  • Військовослужбовці можуть не сплачувати відсотки та штрафи за прострочені кредити: як домовлятися з банком

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *