Чи можливе продовження заборони на виїзд чоловіків за кордон по закінченню війни та як повертати українців додому: прогноз аудитора Крапивка

6 серпня керівник Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко запропонував після закінчення війни продовжити заборону на виїзд чоловікам ще на три роки. Аудитор Михайло Крапивко вважає, що запровадити таке рішення після закінчення війни буде неможливо. Але навіть самі розмови на цю тему шкодять Україні. Для того, щоб змотивувати українців повертатися додому, а не тікати після відкриття кордонів для чоловіків, Михайло Крапивко запропонував низку конкретних кроків, які має зробити влада. 

“Цього ніколи не буде. Це власна думка Вадима Денисенка. Адже коли закінчиться війна, закінчиться і мораторій на проведення масових акцій. Якщо влада всерйоз спробує ввести таку норму, вона отримає Майдан. Навіть самі по собі такі розмови тільки на шкоду Україні. Щоб забезпечити економіку робочою силою, треба вживати інші засоби. Треба створювати умови для того, щоб люди самі захотіли повернутися до України, відкривати та розвивати тут власні справи”, – сказав Михайло Крапивко

На думку аудитора, для цього потрібно:

  • Активізувати відновлення житла, щоб людям було куди повертатися на звільнених територіях.
    Стимулювати створення робочих місць шляхом зниження податків або інвестиції, в тому числі державні замовлення, надання приміщень тощо.
  • Створення соціальних умов для населення. В першу чергу йдеться про якісну освіту та медицину.
  • Перегляд податкової системи, її лібералізація, зниження податкового навантаження.
    Боротьба з корупцією шляхом діджиталізації (припинення прямих контактів громадян та підприємців з чиновниками), автоматизації адміністративних процесів. А також скорочення готівкового обігу та посилення контролю за готівкою.
  • Перенесення обов’язків зі сплати податків фізичними особами з роботодавців на працівників. Щоб не роботодавець вирішував: платити йому вчорну чи вбілу, а сам громадянин приймав рішення, чи платити йому податки та самостійно ніс відповідальність за це. Фахівці давно пропонують це можновладцям.

Як раніше повідомляв Інформатор, ініціатива Вадима Денисенка викликала бурхливе обговорення в соцмережах. Денисенку нагадали, що Україна не росія та якраз відрізняється від неї постійним прагненням до свободи, й за цю свободу і йде війна. 

Після скандальної заяви керівника Українського інституту майбутнього Вадима Денисенка про заборону на виїзд чоловікам за кордон, виявилося, що його повнолітній син Андрій всю війну живе за кордоном. Ще й багато подорожує. 

В МВС на численні запити журналістів пояснити слова свого радника офіційно повідомили, що Вадим Денисенко не є радником міністра внутрішніх справ. Керівник Інституту майбутнього це підтвердив та повідомив, що не займає цю посаду з січня 2023 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *