Чи підпише Зеленський закон про повернення податків мирного часу: прогноз від аудитора Крапивко

Аудитор Михайло Крапивко зазначає, що наразі всі чекають, чи підпише президент Зеленський прийнятий ВР сумнозвісний законопроєкт №8401, який повертає податки та перевірки на рівень мирного часу. Якщо підпише, то з 1 серпня буде скасована спрощена система оподоткування на 2%, можуть розпочатися перевірки бізнесу. Все це породжує тривожні очікування для економіки. 

“Залишається невизначеність щодо вступу в дію закону податкового законопроєкту № 8401. Цей законопроєкт, що повертає податки мирного часу, ще не підписан Президентом. А без цього він не може вступити в дію. Я вважаю, що на цьому тижні Зеленський цей закон не підпише. Але і вето накладено не буде. Згідно з законопроєктом, податкові зміни мають почати працювати з 1 серпня. Тому і рішення щодо долі законопроєкту Зеленський прийме в останні дні липня.
Очікуючи посилення податкового тиску, деякі підприємці вже почали піднімати ціни. Дехто цього не робить, сподіваючись на президентська вето”, – зазначив Михайло Крапивко. 

Повернення податків мирного часу

30 червня 2023 року попри різку критику Верховна Рада прийняла податковий законопроєкт № 8401, поданий кабінетом Міністрів 31 січня 2023 року. Він передбачає скасування 2% єдиного податку та частково скасовує чинний мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг. З 1 жовтня повертається відповідальність за порушення у сфері застосування РРО. 

Щоб цей законопроєкт набув силу закону, його мають підписати спочатку голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а потім президент Владимир Зеленський. Але народний депутат Дмитро Разумков подав проєкт постанови про скасування результатів голосування у другому читанні та в цілому за законопроєкт №8401, чим заблокували його подальший розгляд. Але минулого тижня ВР скасувала цю блокуючу постанову. В результаті спікер парламенту Руслан Стефанчук підписав законопроєкт та направив його на підпис Президенту.

Раніше Інформатор детально писав, що передбачає законопроєкт № 8401.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *