Чи варто українцям розраховувати на розвиток бізнесу та підвищення зарплат: прогноз Михайла Крапивка

На думку аудитора Михайла Крапивка, економіка україни плавно входить в стагнацію. Йдеться про спад виробництва, скорочення робочих місць та реальних доходів громадян та домогосподарств.

Михайло Крапивко вважає, що це пов’язано з:

  • Зміною податкового законодавства
  • Заявами представників влади про те, що війна затягнеться на 15 років

“Суттєвих іноземних інвестицій в економіку наразі немає і найближчим часом не буде, хоча влада намагається змінити цю ситуацію. Про це свідчить велика кількість публікацій про боротьбу з корупцією та арешти. Але це боротьба на рівні військкоматів та середніх чиновників. Але це не впливає на загальний рівень корупції, особливо на корупційні ризики для підприємців та економіки. Між тим, важлива реальна боротьба З корупцією, а не боротьба ЗА керування корупцією. А також диджиталізація правовідносин між підприємцями та владою. Це дозволить створити більш прогнозоване бізнес-середовище”, – сказав Михайло Крапивко.

Як раніше повідомляв Інформатор, в середу, 23 серпня, згідно з курсом НБУ долар США дорівнював 36,57 гривень. Цей курс є незмінним з 21 липня. Проте в пунктах обміну валют в середньому долар продають за 38,60 гривні, а купують – за курсом 38,28 гривні. На думку Михайла Крапивка, зміна готівкого курсу гривні в Україні пов’язана з початком бізнес-еміграції та виводу капіталу з України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *