Чи варто Україні очікувати великих іноземних інвестицій по завершенню війни, – прогноз від Сергія Фурси

По завершенні війни в Україні буде найкраща за останні 25 років ситуація щодо прийому інвестицій, вважає економіст Сергій Фурса. На його думку дуже важливо не втратити свій шанс.

 

“Неможливе економічне зростання без зовнішніх інвестицій. В які сектори підуть інвестиції, хто кого буде купляти – неважливо. Важливо, щоб вони пішли. Жодна країна без вливання зовнішнього капіталу не ставала сильною. В Україні ніколи не було достатньо прямих зовнішніх інвестицій. Без них ми не покажемо нормального економічного зростання і в майбутньому”, – каже Сергій Фурса.

На думку економіста, зараз в України є перспектива високих прямих інвестицій. У цього є такі причини:

  • Інвестиційне сприйняття України дуже сильно змінилося. До початку війни Україну сприймали як Афганістан в Європі. Юристи та інвестиційни консалтери вже уважно вивчають наш ринок.
  • Євроінтеграція буде стимулювати інвестиції в Україну. Неважливо, через рік чи через 5 ми приєднаємось до ЄС. Інвестори міряють категоріями десятиліть.

“По завершенні війни в Україні буде найкраща за останні 25 років ситуація щодо прийому інвестицій. Ми можемо втратити цей шанс. Але він в нас буде. Інше залежатиме від нас”, – сказав Сергій Фурса.

Як раніше повідомляв Інформатор, за підрахунками Світового банку та Єврокомісії загальна вартість відновлення України перевищила 400 мільярдів доларів, і ця сума не остаточна. Однак, навіть такі жахливі руйнування можна буде відновити відносно швидко, якщо вдасться створити сприятливі умови. І все одно на це знадобляться десятиліття спокійного розвитку.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *