Чистий прибуток Vodafone за пів року збільшився майже у 3,5 рази

Оператор мобільного зв’язку “Vodafone Україна” за перші місяці 2023 року збільшив чистий прибуток на 242% та заробив 2,266 млн грн. Дохід компанії у першому півріччі 2023 року склав 10,4 млрд грн, що на 5% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Представники компанії пояснили таке зростання прибутку зменшенням збитків від курсових різниць внаслідок валютної політики НБУ в умовах воєнного стану. Не зважаючи на вплив війни, компанія збільшила інвестиції у мережу на 75% у порівнянні з першим півріччям минулого року. При цьому ефективність бізнесу залишається на стабільному рівні з тенденцією до зростання.

Показник OIBDA за перші шість місяців 2023 року склав 5,9 млрд грн, +3% в порівнянні з минулорічними показниками за аналогічний період. Показник маржа OIBDA залишається стабільним – на рівні 57%, зменшення становить 1 п.п..

“Чистий прибуток Vodafone у першому півріччі 2023 року склав майже 2,3 млрд грн. Збільшення показника на 242% порівнянні з аналогічним періодом минулого року обумовлено зменшенням збитків від курсових різниць внаслідок валютної політики НБУ в умовах воєнного стану (з 21 липня 2022 року НБУ зафіксовано обмінний курс долару США до гривні)”, – сказали у Vodafone.

Абонентська база у другому кварталі 2023 року у порівнянні з 1 кварталом 2023 року залишається стабільною – 15,2 млн клієнтів. Зменшення на 8% у порівнянні з 2 кварталом минулого року пов’язано зі зменшенням кількості користувачів мобільного зв’язку внаслідок активних бойових дій, недоступності мереж мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій та масової міграції.

Підвищення цін на популярні тарифи Vodafone

З 1 вересня абонентам Водафону оновили пакети послуг. При цьому деякі абоненти протягом року можуть користуватися тарифом зі знижкою у розмірі 50%. Акція діє для всіх нових бізнес-клієнтів, які є юридичними особами чи ФОП.

Ціни в оновлених тарифах будуть такими:

  • Business Unlim – вартість зі знижкою 135 грн на місяць, після року користування – 270 грн на місяць. Абонентам також надають безлімітний інтернет та дзвінки у мережі Vodafone, при цьому кількість хвилин для дзвінків по Україні збільшена до 300 хвилин, кількість повідомлень до 300 SMS;
  • Business Start – ціна зі знижкою складає 77,50 грн на місяць, після року користування 155 гривень на місяць. Business Pro – 110 грн на місяць, після року користування 220 грн. Клієнти отримають 10 та 22 гігабайти мобільного інтернету відповідно, а також безкоштовну послугу Online PASS.

Тарифи Business Unlim Plus, Business Ultra L, Business Ultra XL, Business Ultra VIP та Device 4G залишаються без змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Як дізнатися свій тарифний план у Vodafone: покрокова інструкція
  • Оператор Vodafone запустив тестування переходу на контракт онлайн: подробиці нової послуги
  • Витрати на пенсії в Україні у серпні зрозли: з чим це пов'язано
  • В Україні продають найдорожчий горіх у світі. Його не можна розколоти, додається ключ

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *