Чоловік вимагає визнати недійсним кредитний договір з Монобанком, через який він втратив квартиру – яким було рішення суду

Чоловік взяв кредит у Монобанку і вимагає скасувати договір. Фінустанова в рахунок погашення заборгованості стягнула з нього квартиру. Клієнт звернувся до суду. 

Як йдеться у рішенні Таращанського районного суду Київської області, чоловік підписав з ПАТ “УніверсалБанк” кредитний договір щодо надання грошових коштів в сумі 106 600 швейцарських франків. Він мав повернути кредит, а також сплатити проценти за його користування до 10 серпня 2025 року. У зв’язку з невиконанням клієнтом зобов’язань за кредитним договором, Монобанк звернувся до Святошинського районного суду Києва щодо стягнення квартири в рахунок погашення заборгованості за кредитним договором в розмірі 1 004 373 гривень. 

“Апеляційний суд Києва ухвалив рішення у справі яким, в тому числі звернуто стягнення на предмет іпотеки – квартиру, що належить на праві власності клієнту, в рахунок погашення заборгованості за кредитним договором в розмірі 1 004 373 гривень. Рішення набрало законної сили 27.05.2014 року”, – наголошується у матеріалах справи. 

Також у провадженні Оболонського районного суду Києва перебувала ще одна цивільна справа за позовом чоловіка до Монобанку про визнання недійсним кредитного договору. Його вимоги залишили без задоволення.

Рішення суду 

Чоловіку відмовили у задоволенні позову. Тож кредитний договір з Монобанком залишився дійсним. 

“Судом не встановлено, що умови договору є несправедливим, а тому підстави для визнання цього договору недійсним відсутні. Позов не підлягає задоволенню”, – зазначили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Монобанк нарахував клієнту неіснуючу заборгованість у виді процентів: на чию сторону став суд
  • Монобанк вимагає від киянки повернути понад 11 тисяч гривень, які взяв її чоловік, поки вона спала – яким було рішення суду
  • Клієнтка Монобанку вимагає повернути їй майже 29 тисяч гривень на кредитку – чим завинила фінустанова

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *