Ціни на газ взимку підвищуватимуть чи ні – відповідь Нафтогазу

Компанія “Нафтогаз” оголосила, що не підвищуватиме ціну на газ для населення принаймні до першого травня 2024 року. Тариф на газ залишиться на рівні 7 гривень 96 копійок за кубічний метр. Це рішення було прийнято з метою підтримки українців під час війни.

Компанія “Нафтогаз” є найбільшим постачальником газу в Україні і забезпечує газом понад 12 мільйонів домогосподарств. Глава правління компанії “Нафтогаз” Олексій Чернишов під час телемарафону заявив, що компанія розуміє труднощі, які переживають українці, і хоче зробити свій внесок у полегшення їхнього фінансового тягаря.

Я хочу заспокоїти всіх українців: “Нафтогаз” не планує змінювати ціни на газ цього опалювального сезону. Взимку українці можуть бути впевнені в тому, що їхні платіжки не будуть зростати, – цитує УНН слова Чернишова.

Ціна на газ в Україні зросла вдвічі з початку 2022 року. Уряд України вжив низку заходів для пом’якшення зростання цін на газ, зокрема встановив граничні ціни на газ для населення та бізнесу.

Рішення компанії “Нафтогаз” не підвищувати ціну на газ для населення є важливим кроком на підтримку українців. У компанії переконані, що таке рішення допоможе зменшити фінансовий тягар українців.

Крім того, рішення компанії “Нафтогаз” не підвищувати ціну на газ допоможе підтримати економіку України. Вартість газу є одним із ключових факторів, що впливають на вартість виробництва в Україні. Завдяки збереженню низьких цін на газ українські підприємства зможуть залишатися конкурентоспроможними на світовому ринку.

Як можна зменшити платіжки за газ

Українці економлять на блакитному паливі, але є декілька способів, які допоможуть зменшити цифри у платіжках за газ. Ось декілька з них: 

  • Перевірте свій газовий котел. Переконайтеся, що він працює ефективно і що немає жодних витікань.
  • Зменште температуру у своєму домі на 1-2 градуси за Цельсієм. Це може заощадити вам до 10% на витратах на газ.
  • Слідкуйте за тим, щоб двері та вікна у вашому домі були добре зачинені, коли ви не перебуваєте вдома.
  • Використовуйте терморегулятори для кожного приміщення у вашому домі. Це допоможе вам контролювати температуру у кожному приміщенні окремо.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що з кого не будуть примусово стягувати борги за житлово-комунальні послуги під час війни. Також українцям нагадали про дію субсидій на комунальні послуги. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *