Як отримати 100% знижку на комунальні послуги – інструкція від ПФУ

В Україні деякі пенсіонери мають право на отримання 100% знижки на комунальні послуги. Йдеться про тих пенсіонерів, які працювали за певними спеціальностями та проживали в селищах. У Пенсійному фонді України пояснили, як отримати таку державну допомогу.

Як розповіли у ПФУ, користуватися цією пільгою мають право ті пенсіонери, які проживали на території сільської місцевості. Це громадяни, які працювали:

  • Педагогами;
  • Медиками;
  • Фармацевтами;
  • Працівниками музеїв;
  • Працівниками бібліотек;
  • Працівниками закладів культури освіти сфери культури.

При цьому пільга на комунальні послуги залежить від доходу родини. 100% знижка надається пенсіонеру, якщо дохід родини в розрахунку на одну людину за минулі півроку не перевищують 3 760 гривень. Пільгу можна отримати потягом року з місяця, коли пенсіонер отримує таке право.

Для отримання 100% знижки на комунальні послуги пенсіонер повинен надати довідку або запис у Трудовій книжці, які підтвердять роботу громадянина за професією з вищевказаного переліку. Інформація буде внесена в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

Для призначення такої допомоги можна звернутися особисто через центри Пенсійного фонду України, виконавчі органи сільських рад, Центри надання адміністративних послуг тощо. Також можна подати заяву через портал Пенсійного фонду України або через портал “Дія” в режимі онлайн, не виходячи з дому.

Експерти також нагадали, що для отримання цієї пільги потрібно надати такі документи:

  • Заяву про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу;
  • Довідку або запис із Трудової книжки;
  • Документи, які підтверджують, що пенсіонер проживає в сільській місцевості.

Субсидії на комунальні послуги в Україні

Українці в будь-який період можуть подати заяву на отримання субсидій, однак деяким громадянам можуть відмовити. Зокрема, допомогу не нададуть тим, хто має прострочену більш ніж на три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг (якщо борг понад 680 гривень). Не отримають допомогу громадяни, у яких є новий транспорт (з покупки пройшло менш як п’ять років), депозит на суму більш як 100 тисяч гривень. Не вийде оформити субсидію й родинам, в яких є повнолітні громадяни, які не працюють та не мають статусу безробітного. 

Важливо, що дізнатися про відмову в субсидіях можна в режимі онлайн. Для цього потрібно скористатися кабінетом на порталі Пенсійного Фонду України: треба обрати категорію “Індивідуальні повідомлення”). Авторизуватися там можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або Дія. Підпис або ID. GOV.UA.

Нагадаємо, раніше експерти пояснювали, як можна оформити субсидію на комунальні послуги онлайн, не виходячи з дому. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *