Долар дешевшає, а євро йде вгору: НБУ встановив курс валют на 11 жовтня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на середу, 11 жовтня. Згідно з даними регулятора, американський долар знову дешевшає. Водночас у випадку з європейською валютою є відчутне зростання. Стало відомо, яка ситуація в пунктах обміну валют. 

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що курс долара США станом на 11 жовтня становить 36,51 гривні. Це на 4 копійки менше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем. Якщо казати про євро, то станом на сьогодні курс становить 38,60 гривні. Це на 12 копійок більше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.       

Курс валют на 11 жовтня:

  • Долар США – 36,51 гривні;
  • Євро – 38,60 гривні; Польський злотий – 8,46 гривні;
  • Швейцарський франк – 40,24 гривні;
  • Юань – 5,01 гривні. 

При цьому важливо враховувати, що в пунктах обміну валют ціни можуть відрізнятися від офіційно встановленого курсу. За даними порталу Мінфін, станом на 11 жовтня в середньому купівля долара відбувається за курсом 38,05 гривні, а продаж – 38,20 гривні. Що стосується євро, то в середньому купівля відбувається за курсом 40,45 гривні, а продаж – 40,65 гривні. 

Прогнози експертів

Раніше начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках та грошового обігу Радабанк Сергій Гнезділов ділився своїм прогнозом на жовтень. На думку експерта, зростання курсу буде, якщо враховувати продаж Національним банком щотижня більш ніж 800 мільйонів доларів. На кінець жовтня, вважає аналітик, курс євро може бути в межах 40,75-41,75 гривні.  За словами експерта, чергове зниження облікової ставки призведе до зниження депозитних ставок та привабливості гривневих заощаджень.

Також доктор економічних наук та ректор Донецького національного університету імені Стуса Ілля Хаджинов розповів пояснював, чи є в українців потреба скуповувати валюту. За словами експерта, тривала наявність фіксованого курсу валюти – це також велика ймовірність виникнення спекуляцій на “чорному ринку”. Зараз НБУ скасував фіксований курс. Новий режим, вважає аналітик, посилить стійкість української економіки та валютного ринку, зменшить ризики дисбалансів на валютному ринку.

“Пересічним громадянам потрібно зачекати, поки ринок “підлаштується” під нові правила гри, необхідності купувати валюти немає – оскільки це лише призведе до втрати частини заощаджень населення через наявну курсову різницю між ціною покупки та реальною ціною продажу, що буде нижча за першу і також через те, що більшість нашого доходу на споживання відбувається у гривнях, а ні євро або доларах”, – розповів Хаджинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Як зміниться курс долара та євро цього тижня: прогноз експертів
  • ПриватБанк запустив для бізнесу безкоштовний тест драйв валютної Торгової платформи
  • Ціни на пальне в Україні зростатимуть через важливе рішення НБУ: прогноз експерта

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *