Якими будуть графіки відключень світла цієї зими – відповідь Укренерго

В Україні істотно підвищився рівень оснащення об’єктів інфраструктури генераторами. Це допоможе зробити відключення світла більш рівномірними. Цього року графіки дещо переглянули.

Як сказав у ефірі телемарафону голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, те, наскільки тривалими будуть графіки можливих відключень споживачів після поновлення масованих атак ворога на енергетичні об’єкти залежить від того, яким в цей день буде споживання та якими будуть спроможності наших електростанцій виробити цю електроенергію. Він також зазначив, що в цьому році графіки відключень дещо переглянули.

“Списки споживачів і черговість можливих відключень дещо змінені саме для того, щоб зробити їх більш рівномірними. Напевно стовідсоткової рівномірності досягти не можна, проте більш рівномірним зробити їх (графіки, – ред.) можна” – наголосив Кудрицький.

За його словами, врівноважити вимкнення світла можна, в тому числі завдяки тому, що зараз місцева влада має набагато краще забезпечення джерелами автономного живлення. Йдеться про забезпечення генераторами. 

“Оснащення генераторами об’єктів інфраструктури по всій країні значно вище. Я особисто об’їхав практично всі регіони нашої країни в останні декілька місяців, і можу сказати, що принципово ситуація інша”, – заявив Кудрицький.

Кудрицький зазначив, що графіки відключень світла залежатимуть від того, яким буде дефіцит потужності в системі загалом. За його словами, за невеликого дефіциту, тривалість відключень не має сягати 4 годин.

“Наразі нам вистачає нашої вітчизняної генерації, щоб покривати українське споживання. Якщо винести за дужки фактор можливих масованих атак, то за допомогою внутрішнього виробництва електроенергії та імпорту з Європи ми могли б покрити будь-яке споживання”, – підсумував Кудрицький.

 

Енергетики повернули світло 129 тисячам родин після негоди на Київщині

Три доби поспіль в Київській області вирував шквальний вітер, який спричиняв падіння дерев та руйнував мережі. Бригадам енергетиків вдалося відновити роботу 145 ліній та 4 267 трансформаторних підстанцій. Синоптики прогнозують стабілізацію погодних умов у регіоні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чи готові Київстар, Vodafone та Lifecell до роботи в умовах блекаутів – результати перевірки Нацкомісії
  • Як зберегти продукти під час блекаутів: важливі рекомендації
  • Наскільки небезпечна ситуація на ЗАЕС, найбільшій атомній станції Європи – розповідь мера Енергодара
  • У Київстарі знайшли гроші російських спонсорів війни: чому для України це велика загроза

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *