Долар та євро стрімко падають: НБУ оновив курс валют на 10 жовтня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на вівторок, 10 жовтня. Згідно з даними регулятора, американський долар став дешевше. Те саме сталося з європейською валютою. З’явилася інформація щодо цін і пунктах обміну.

Такі дані опублікували на офіційному порталі Національного банку України. Згідно з даними регулятора, американський долар 10 жовтня на рівні 36,55 гривні. Це на 3 копійки менше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем. Що стосується європейської валюти, то тут теж падіння: курс євро становить 38,48 гривні. Це на 17 копійок менше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.

Курс валют на 10 жовтня:

  • Долар США — 36,55 гривні;
  • Євро — 36,48 гривні;
  • Польський злотий — 8,40 гривні;
  • Швейцарський франк — 40,17 гривні.
  • Юань — 5,01 гривні.

Водночас слід зауважити, що в пунктах обміну валют ціни можуть відрізнятися від офіційного курсу регулятора. За даними порталу Мінфін, станом на 10 жовтня в середньому купівля долара США відбувається за курсом 38 гривні, а продаж — 38,18 гривні. Водночас купівля євро в середньому відбувається за курсом 40,35 гривні, а продаж — 40,61 гривні.

Прогнози експертів

Раніше експерти ділилися прогнозом щодо курсу валют цього тижня (з 9 по 15 жовтня). Зазначається, що щодня долар коливатиметься в межах 2−5 копійок максимум до чинного за попередній день. При цьому аналітики впевнені, що сильніших коливань Національний банк України не допустить. При цьому курс євро на міжбанку перебуватиме в межах 38,09−39,20 гривні за євро.

Також раніше начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках та грошового обігу Радабанк Сергій Гнезділов ділився своїм прогнозом на жовтень. Експерт переконаний, що зростання курсу гарантоване, якщо враховувати продаж Національним банком щотижня більш ніж 800 мільйонів доларів. На кінець жовтня, вважає аналітик, курс євро може бути в межах 40,75-41,75 гривні.  За словами експерта, чергове зниження облікової ставки призведе до зниження депозитних ставок та привабливості гривневих заощаджень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • ПриватБанк запустив для бізнесу безкоштовний тест драйв валютної Торгової платформи
  • Як зміниться курс гривні до долара після рішення НБУ щодо введення гнучкого курсу: прогноз трейдера
  • В IT конкуренція серед шукачів б’є всі рекорди: які зарплати отримують айтішники в Україні

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *