Долар тримається, а євро знову летить у прірву – НБУ оновив курс валют на 28 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на четвер, 28 вересня. Згідно з даними регулятора, американський долар залишається на стабільному рівні. Водночас європейська валюта знову продовжує знижуватися за курсом. Стало відомо, які ціни на продаж та купівлю в пунктах обміну.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що долар США становить 36,56 гривні. Варто підкреслити, що це фіксований курс, який НБУ утримує ще з 21 липня 2022 року. Що стосується європейської валюти, то вона знову дешевшає: станом на 28 вересня євро становить 38,55 гривні. Це на 21 копійку менше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.

Водночас слід враховувати, що в пунктах обміну валют ціни на продаж та купівлю можуть відрізнятися від офіційного курсу регулятора. Таким чином, станом на 28 вересня, згідно з даними порталу Мінфін, купівля долара відбувається в середньому за курсом 38,05 гривні, а продаж — 38,20 гривні. Купівля євро в середньому становить 40,50 гривні, а продаж — 40,80 гривні.

Курс валют на 28 вересня:

  • Долар США — 36,56 гривні;
  • Євро — 38,55 гривні;
  • Польський злотий — 8,34 гривні;
  • Швейцарський франк — 39,81 гривні;
  • Юань — 5 гривень.

Прогнози експертів

Співзасновник інвесткомпанії ICU Костянтин Стеценко вважає, що до кінця поточного року курс долара має бути стабільним. За словами експерта, на це також впливають резерви НБУ та надходження фінансової допомоги від наших міжнародних партнерів.

“Особисто я налаштований оптимістично. Ми прогнозували інфляцію на 2023 – й у 15%, курс – 40 гривень за долар, резерви – 31 мільярд доларів. Але бачимо, що економічна ситуація більш позитивна, ніж очікували. З урахуванням нинішньої динаміки міжнародної допомоги, у нас вищі шанси мати більше резервів на кінець року і кращий курс валют”, – зазначив експерт.

У жовтні 2023 року аналітики не прогнозують серйозних коливань курсу валют. Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий вважає, що курс долара коливатиметься від 37,50 до 40 гривні за долар. На думку експерта, різниця між курсом купівлі та продажу буде в рамках 0,3-0,4 гривні.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • В Україні зростає попит на євро: як це позначиться на валютному курсі
  • 46 гривень за євро: експерти пояснили, коли та за яких причин можливий такий курс
  • Клієнту ПриватБанку видали зношені та старі долари: що говорять у фінустанові про якість валюти

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *