Клієнт Монобанку взяв 24 тис. грн кредиту, але з нього автоматично списали відсотки на понад 92 тисячі гривень. Що вирішив суд?

Чоловік отримав у Монобанку кредит на суму 24 тисячі гривень. Однак з нього автоматично списували відсотки за договором. Він вважає дії фінустанови незаконними, тому звернувся до суду. 

Як йдеться у рішенні Оболонського районного суду Києва, чоловік уклав кредитний договір з АТ “Універсал Банк”. Йому надали кредитні кошти (24 тисячі гривень). Сума заборгованості за наданими фінустановою даними станом на 23.01.2023 року складає 95 597 гривень 37 копійок.

Клієнт виконує обов’язки за договором, він включає автоматичне списання відсотків. Такі дії чоловік вважає незаконними. У період з 01.10.2017 року по 23.01.2023 року загальна сума списаних банком автоматично коштів становить 92 406 гривень 54 копійок.

Чоловік просить суд здійснити зарахування грошових коштів, сплачених як списання по відсотках в рахунок погашення суми тіла кредиту, зобов’язати банк зробити перерахунок заборгованості та графіку погашення кредиту, виключивши списання відсотків. Також він вимагає зобов’язати фінустанову встановити поточну суму заборгованості яка належить до оплати за його кредитною картою.

Рішення суду

Чоловіку відмовили у задоволенні позову до акціонерного товариства “Універсал Банк” про захист прав споживачів. Фінустанова надала докази укладення між сторонами договору 16.11.2017 року про надання банківських послуг, відповідно до умов якого сторони погодили нарахування відсотків за користування грошовими коштами, а тому у суду відсутні підстави для зобов’язання АТ “Універсал Банк” здійснити зарахування коштів, в рахунок погашення суми тіла кредиту та відповідно проведення перерахунку заборгованості та графіку погашення кредиту, виключивши списання відсотків. 

“Відповідно і відсутні підстави для зобов’язання банку встановити поточну суму заборгованості, яка належить до оплати за кредиткою, оскільки суд не встановив порушення прав позивача зі сторони банку і він не позбавлений можливості отримати у відповідача інформацію про поточну суму заборгованості у зв’язку з цим суд дійшов до висновку, що в задоволенні позову слід відмовити в повному обсязі”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Монобанк вимагає від вінничанина повернути майже 47 тисяч доларів заборгованості за кредитом, який він не брав: що вирішив суд
  • Чоловік хотів перевести зі свого рахунку 100 тисяч гривень, платіж відхилили, але Монобанк все одно списав кошти. Що вирішив суд?
  • У клієнтки Монобанку під приводом заміни SIM-карти викрали майже 26 тисяч гривень з рахунку: рішення суду
  • В Україні зростає попит на євро: як це позначиться на валютному курсі

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *