Еротичний сервіс OnlyFans значно збільшив виплати в український бюджет. А яка ситуація із Pornhub?

Еротичний онлайн-сервіс OnlyFans у два з половиною рази збільшив виплати в український бюджет протягом року. Водночас сайт із контентом для дорослих Pornhub платити податки у нашій країни ще не почав.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram. За його словами, у 2023 році компанія виплатила $620 тисяч (близько 23 млн грн – ред.). 

Відомо, що у травні 2022 року розмір виплати становив $305 тис. Такий податок сплачується у рамках “закону про Google”, який ухвалили у 2021 році. Він зобов’язує інтернет гігантів, які працюють в України, платити гроші у бюджет. 

Сам сервіс Onlyfans пропонує користувачам за гроші отримувати доступ до ексклюзивного контенту автора. Кошти за підписку стягують раз на місяць, 80% зборів платять автору контента, а 20% отримує платформа.

Чи платить сайт для дорослих PornHub податки в Україні

Також, за інформацією Залізняка, з найпопулярнішою платформою з контентом для дорослих PornHub ситуація дещо інша. Компанія ще не зареєструвалася платником “податку на Google”. 

“Виходить люди дивляться і стараються на цьому сайті просто так. Навіть фіскальний чек на руки наприкінці за послугу не одержують”, – написав нардеп.

Податки в Україні у 2023 році

У зв’язку зі змінами в законодавстві, з наступного року українці сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання за свої паї. Суму розраховуватимуть індивідуально, а хто платитиме — залежить від відносин, прописаних у договорі.

З 1 січня набули чинності норми закону про сплату фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток підприємств за кожний обмінний пункт. Також набув чинності наказ Мінфіну, який вносить зміни до податкового декларування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *