Гетманцев захотів ліквідувати комісію з регулювання азартних ігор

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав урядовий законопроєкт під номером 9256. Серед іншого, даний документ пропонує ліквідувати комісію з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ). Повна назва закону – “Про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор”.    Мета законопроєкту – покращити регулювання ринку азартних ігор. Про це повідомив голова профільного комітету Данило Гетманцев у своєму Telegram.   За словами Гетманцева, документ спрямований на вдосконалення державного регулювання у сфері регулювання ринку азартних ігор та лотерей. Окрім цього, він має допомогти встановленню справедливої та прозорої процедури ліцензування бізнесу у сфері азартних ігор.

При цьому законопроєкт передбачає ліквідацію комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). Про це голова фінансового комітету написав окремо. Все через безліч претензій до даної комісії з боку уряду. 

“Відсутність системи онлайн моніторингу, численні скандали та блокування, неналежний контроль за галуззю свідчить про те, що створення КРАІЛ помилкою. Погоджуюсь з КМ (Кабінетом міністрів – ред.) Помилки треба виправляти”, – написав Гетманцев. 

Що відомо про КРАІЛ

Нагадаємо, що дана комісія була створена ще в 2020 році. Під неї був прийнятий спеціальний закон “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор”. 

КРАІЛ є колегіальним органом у складі голови та 6 членів. Голова та члени КРАІЛ призначаються на посади та звільняються за результатами відкритого конкурсу. Засідання КРАІЛ є правочинним, якщо на ньому присутні 5 членів з шести.

Однак із введенням воєнного часу деяких членів комісії призвали до лав ЗСУ. Це, в свою чергу, призвело до неможливості проводити засідання та збирати кворум, приймаючи якісь рішення. 

Сам законопроєкт, який згадує Гетманцев, розробляли в Мінцифри. Саме вони і обґрунтовують необхідність ліквідації комісії тим, що вона не здатна зібрати кворум вже тривалий час. Міністр цифрової трансформації Федоров схвально поставився до позиції податкового комітету та його очільника.

“Комітет підтримав нашу ідею ліквідувати КРАІЛ й автоматизувати видачу гральної ліцензії у сфері азартних ігор. Дякую комітету і його голові Данилу Гетманцеву за підтримку. Тепер законопроект № 9256 очікує на перше читання, сподіваюся на підтримку народних депутатів і в сесійній залі. Це важливий антикорупційний законопроєкт. Якщо його ухвалять, з процесу видачі ліцензій приберуть людський чинник — усе буде автоматично й за чіткими критеріями”, – вважає міністр.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *