Як зміниться курс долара та євро цього тижня: прогноз експертів

Офіційний курс долара у період з 9 до 13 жовтня щодня коливатиметься в межах 2−5 копійок максимум до чинного за попередній день. Сильніших коливань Нацбанк України не допускатиме. Курс євро на міжбанку перебуватиме в межах 38,09−39,20 грн за євро.

Як йдеться у матеріалі Мінфіну, безготівковий долар на торгах залишиться заручником виходів НБУ на ринок з інтервенціями та курсу за ними. З огляду на те, що Нацбанк залишиться головним продавцем на ринку, саме його продажі також формуватимуть тренд за офіційним курсом долара в Україні. Офіційний курс долара щодня коливатиметься в межах 2−5 копійок максимум до чинного за попередній день. Сильніших коливань Нацбанк не допускатиме, регулюючи це своїм курсом продажу валюти під час інтервенцій та обсягами подібних операцій.

Експортери продаватимуть валютну виручку досить стримано і НБУ доведеться в середньому на день витрачати від 60 до 170 мільйонів доларів на покриття дефіциту валюти на ринку. А сам курс безготівкового долара цими днями перебуватиме у межах від 36,56 до 36,81 гривні.

За прогнозом пара євро/долар цього тижня перебуватиме в коридорі від 1,042 до 1,065 долара з найбільшими коливаннями 11 та 12 жовтня на міжнародних економічних новинах та публікаціях протоколів ФРС та ЄЦБ. Курс євро на українському міжбанку протягом тижня перебуватиме в межах 38,09−39,20 грн за євро.

Ситуація на готівковому ринку

Спред у більшості обмінників фінкомпаній та в касах банків перебуватиме в межах від 20−25 копійок до 30 копійок при купівлі/продажу долара та від 20−35 копійок до 1 гривні — за євро. Як і до переходу до гнучкого курсоутворення, обмінники в районах із низькою конкуренцією спробують тримати і за доларом такий же спред у межах до 1 гривні.

Збережеться й додаткова націнка “за ризик” у регіонах із частими обстрілами, а також в областях поблизу фронту та кордонів із росією та Білоруссю. Вона становитиме ще близько 5−10 копійок на доларі та до 15 копійок на євро.

Значного ажіотажу зі скуповування готівкової валюти в обмінниках фінкомпаній та в банках не буде, оскільки механізм купівлі валюти на картку або на тримісячний валютний депозит дозволяє поки що купувати громадянам готівковий долар та євро періодично дешевше, ніж в обмінниках.

У більшості кас банків долар цими днями перебуватиме в межах коридору купівлі та продажу від 37,20 до 38,55 грн. А в обмінниках фінкомпаній коридор за доларом за курсом його прийому та продажу коливатиметься в межах від 37,55 до 38,50 грн.

У банках котирування євровалюти при купівлі/продажу перебуватимуть у межах коридору від 39,50 до 41,10 грн. А в обмінниках фінкомпаній курс євро перебуватиме в межах коридору купівлі та продажу від 39,85 до 41,05 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Долар дешевшає, а євро зростає: НБУ оновив курс валют на 9 жовтня
  • ПриватБанк запустив для бізнесу безкоштовний тест драйв валютної Торгової платформи
  • Яким буде курс євро в жовтні: прогноз банкіра

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *