Як змінюється курс долара по відношенню до євро, фунта та єни

Долар слабо зміцнюється до євро та фунта стерлінгів у п’ятницю, 22 вересня. Водночас єна дешевшає. Пара євро/долар торгується на рівні 1,0655 долара порівняно з 1,0663 долара на закриття ринку у четвер. 

За даними порталу Fixygen про фінансові ринки України, вартість американської валюти в парі з єною збільшилася до 148,01 єни із 147,58 єни на закриття попередньої сесії. Банк Японії залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики (ДГП). Короткострокова відсоткова ставка за депозитами комерційних банків у ЦБ збережена на рівні -0,1% річних, цільова дохідність десятирічних держоблігацій – близько нуля.

Банк Японії також зберіг діапазон, у межах якого може коливатися дохідність десятирічних держпаперів – +/- 0,5% річних. Його мета щодо інфляції ще не досягнута, у зв’язку з чим монетарне стимулювання продовжуватиметься. Тим часом федеральна резервна система (ФРС) цього тижня дала зрозуміти, що може підвищити ставку ще раз до кінця 2023 року.

Американський ЦБ залишив базову ставку на рівні 5,25-5,5% річних – максимальному за 22 роки. Медіанні прогнози керівників Федрезерву, опубліковані в середу, припускають, що до кінця 2023 року ставка становитиме 5,6%. Банк Англії також не став підіймати ставку, зберігши її на колишньому рівні – 5,25% річних. Британський ЦБ заявив, що грошово-кредитна політика залишиться на обмежувальному рівні протягом “досить тривалого” періоду. Регулятор також зазначив, що може повернутися до підвищення ставки у разі збереження інфляційного тиску. Курс фунта до долара у п’ятницю становить 1,2281 долара порівняно з 1,2296 долара на закриття попередньої сесії. Пара долар/юань торгується на рівні 7,3021 юаня проти 7,3079 юаня напередодні.

НБУ встановив курс валют на 22 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на п’ятницю, 22 вересня. Згідно з даними регулятора, американський долар лишається незмінним. Проте євро знову продовжує знижуватися.

Долар все ще займає стабільну позицію з показником 36,56 гривні. Водночас євро, згідно з офіційним курсом, становить 38,89 гривні. Курс валют на 22 вересня:

  • Долар — 36,56 гривні;
  • Євро — 38,89 гривні;
  • Польський злотий — 8,40 гривні;
  • Швейцарський франк — 40,39 гривні;
  • Юань — 5,00 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Яким буде курс долара та євро наступного тижня: прогноз банкіра
  • Яким буде курс долара та євро в жовтні: прогноз економіста
  • Валюта у Приватбанку: клієнт скаржиться, що у відділенні не видають крупні суми або дають старі купюри
  • НБУ знизив облікову ставку. Як це вплине на курс долара та євро: прогноз експертів

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *