Як зростуть ціни на бензин в серпні: економіст зробив обнадійливий прогноз

Протягом серпня цього року ціни на бензин в Україні можуть зрости на 1-2 гривні. Темпи зростання цін на паливо не будуть надто швидкими, тому це відбудеться не за один тиждень. Про це в ефірі телемарафону повідомив радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

“Я не думаю, що до кінця серпня ми з вами побачимо дуже високу динаміку в плані цін на бензин. Я прогнозував би, що 1-2 грн може додати, але не протягом тижня, протягом всього місяця може бути це додавання. Чому? Бо ти виробляєш цю нафту, і є запаси нафти, вона переробляється, потім завозиться, тобто там не йде динаміка “завтра ціна має бути змінена”, – пояснив Устенко.

Він зауважив, що минулого року ціни на бензин були навіть на нижчому рівні. Проте тоді ціна на світових ринках перевищувала 120 доларів за барель нафти.

“А зараз вона дійсно збільшується в ціні, але все ще знаходиться на межі до 85 доларів за барель”, – додав радник президента.

Ціни на бензин в Україні 30 липня

В Україні протягом вихідних ціни на бензин, дизпаливо та автогаз на заправках не змінилися. Згідно з даними AutoRia, ціни на автомобільне паливо у неділю такі:

  • бензин А-95 преміум – 50,60 грн/л;
  • бензин А-95 – 48,51 грн/л;
  • бензин А-92 – 46,48 грн/л;
  • дизельне пальне – 47,65 грн/л;
  • автомобільний газ – 23,41 грн/л.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *