Яким чином українці використовують криптовалюту: результати дослідження

Більше ніж 83,8% опитаних впевнені, що криптовалюта необхідна для розвитку економіки України. Частина з них (42,9%) вважають, що її регулювання призведе до позитивних змін. 11,2% респондентів зайняті у малому та середньому бізнесі.

Як свідчать результати опитування криптовалютної біржі Binance, Telegram став лідируючим джерелом інформації, звідки користувачі отримують інформацію про криптовалюти (61,4%). Друге місце посідає YouTube – 22,8%, третє місце у Twitter – 5,9%.

Найбільш важливими критеріями вибору платформи для криптоінвестицій опитувані відзначили безпеку та надійність (53,3%), зручний інтерфейс (15,6%) та низькі комісії (11,4%). Понад 55,7% респондентів вбачають серед причин купівлі криптовалюти інвестиційну перспективу. Також імпульсом до придбання стала війна в країні (14,4%) та нестабільність національної валюти (9,5%). 

Майже 43% опитаних вважають, що регулювання криптовалют призведе до позитивних змін в країні, протилежне вважають 39,92%. Більше ніж 29% користувачів Binance прогнозують зростання першої криптовалюти. Вони вважають, що Bitcoin коштуватиме 30-40 тисяч доларів наступного року. Зростання вартості біткоїна до більш ніж 100 тисяч доларів прогнозують 4,19% респондентів. 

Понад 53,16% опитаних зберігають від 1% до 20% своїх фінансів у криптовалютах. Інвестували від 21% до 40% своїх заощаджень у криптовалюти 11,39% респондентів. Лише 2,43% зберігають 100% своїх коштів у криптовалютах.

“Попри те, що 2022 рік став роком випробувань для всієї криптовалютної індустрії, важливо відзначити, що він дав багато приводів для оптимізму. І це підтверджують результати опитування – більше ніж 50% опитуваних придбали криптовалюту, вбачаючи в ній потужну інвестиційну перспективу, а 83,8% респондентів впевнені, що криптовалюта потрібна для розвитку економіки України”, – прокоментував результати генеральний менеджер Binance в Україні Кирило Хом’яков.

Про опитування Binance 

Головною метою опитування стало дослідження основних трендів, прогнозів та перспектив криптовалютної індустрії на думку користувачів криптовалютної біржі. Опитування провели у вересні 2023 року. В ньому взяли участь 1027 українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Найбільша криптовалютна біржа Binance йде з росії: причини
  • Експерти назвали місто, де кожен п’ятий має криптовалюту: що відомо
  • ВР ввела в законодавство термін "цифрова річ": як це позначиться на операціях з криптовалютою

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *