Японія заборонила ввезення автомобілів до росії – в Офісі президента відреагували

З 9 серпня Японія заборонить імпорт до росії автомобілів з обʼємом двигуна понад 1,9 літра, включаючи гібрідні авто.

Про це 28 липня повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра торгівлі Японії Ясутосі Нішімури.

Кабінет міністрів Японії вирішив переглянути постанову про експортний контроль, яка забороняє експорт до Росії товарів, які зміцнюють промислову базу країни, повідомив Нішімура журналістам після засідання кабінету міністрів.

“При цьому з 9 серпня буде заборонено експорт до Росії автомобілів (з двигуном) понад 1900 куб.см, легкових автомобілів з гібридним двигуном, великогабаритних транспортних шин і так далі”, — японський урядовець.

Російські автомобільні аналітики зазначили, що Японія є одним з головних джерел б/в автівок для росіян.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак схвально відреагував на новину про нові санкції Японії проти росії. Зокрема, він опублікував емодзі рукостискання.

Пост Єрмака

Нові санкції проти росії

Європейський Союз, Сполучені Штати Америки, Канада та Велика Британія 20 липня прийняли рішення про введення нових санкцій проти російської федерації. Вони стосуються різних осіб, компаній та організацій.

Зокрема, Канада ввела санкції проти 20 осіб і 21 організації, пов’язаних з військово-промисловим комплексом РФ. Також санкції були введені проти 19 осіб і чотирьох організацій у російському культурному та освітньому секторах.

Велика Британія зі свого боку ввела санкції проти 13 осіб та компаній, які пов’язані з приватним військовим підрозділом “Вагнер” і діями в Малі, Центральноафриканській Республіці (ЦАР) та Судані. Проте санкції проти російського олігарха Тінькова були зняті.

США ввели санкції проти 18 осіб і кількох десятків організацій, включаючи банки та різні промислові заводи. ЄС заборонив заборонили експорт до Ірану компонентів, які використовують для БПЛА.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *