Україна зібрала більше криптодонатів, ніж росія: дані аналітичної компанії Crystal

Більш охоче власники криптовалют жертвують на гуманітарні потреби. Українські фонди зібрали близько 134 млн доларів у криптовалютах на гуманітарку, тоді як військові кампанії задонатили 91 млн доларів. 

Про це свідчать дані дослідження компанії Crystal Blockchain, передає Мінфін. 

У червні 2022 року загальна сума пожертвувань у криптовалюті склала близько 135 млн доларів. Однак з кінця 2022 року та на початку 2023 років щомісячні суми переказів не збільшувалися. Після травня минулого року пожертви ніколи не були понад 10 млн доларів на місяць.

«Це лише невелика частина мільярдів пожертвувань, які зібрала Україна. Але її крипточастина сприяла закупівлі зброї, боєприпасів, медичного обладнання та інших важливих військових товарів», – йдеться у новині щодо дослідження.

Загалом березень 2022 року був найпліднішим місяцем для збору пожертвувань. Тоді повномасштабне вторгнення тільки нещодавно розпочалося, а глобальна підтримка Україні у відбитті російської агресії була найсильнішою.

скільки жертвували Україні

Пожертви у криптовалюті Україні по місяцях. Фото – Crystal Blockchain

За даними Crystal, гуманітарні ініціативи залучають більше пожертвувань, ніж збори коштів на армію. Українські фонди зібрали близько 134 млн доларів криптовалюти на гуманітарні потреби, тоді як для військових зібрали 91 млн доларів.

У якій крипті донатили

Більшість пожертвувань, а це 83 млн доларів, надійшли у вигляді USDT. Трохи менше було в ефірі (79 млн доларів). Пожертвування в біткоїнах склали 41 млн доларів. Також донати надходили у Binance USD (BUSD), Polkadot (DOT) та інших монетах.

в якій крипті донатили

В якій крипті донатили Україні. Скрін з дослідження Crystal Blockchain

Російські військові також отримують перекази у крипті. За даними Crystal, донати для окупантів принесли лише близько 2 мільйонів доларів у криптовалюті. Хоча за іншою інформацією, ці донати можуть бути більшими.

Експерти Chainalysis знайшли 5,4 мільйона доларів пожертвувань армії рф та пропагандистським ресурсам, а платформа Binance виявила такі пожертви на суму понад 7,2 мільйона доларів.

Раніше Інформатор розповідав, в якій країні світу заборонили криптовалюту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *