Жінка вимагає від ПриватБанку повернути кошти, які списали з рахунків та виплатити компенсацію: чи став суд на її сторону

Жінка вимагає від ПриватБанку повернення коштів, які списали з її рахунків. Загальна сума складає 12 446 гривень. Також клієнтка хочу відшкодування моральної шкоди у розмірі 6 тисяч гривень. Жінка є клієнтом АТ КБ “ПриватБанк” та має відкриті рахунки. 08.06.2021 року невідомі зробили дублікат її SIM-карти. Вказаний номер телефону був фінансовим номером. З рахунку списали грошові кошти. Вона не давала дозволу на це і звернулась на гарячу лінію фінустанови з вимогою заблокувати картки, відкриті на її ім’я та повідомила про факт шахрайства.

Як йдеться у рішенні Октябрського районного суду Полтави, жінка звернулась з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення до поліції. Її визнали постраждалою. Крім того, вона звернулася до ПриватБанку з письмовою вимогою щодо повернення безпідставно списаних грошових коштів та проведення службового розслідування. Проте, фінустанова не вирішила спір, який виник між ними.

Що вимагає клієнтка ПриватБанку 

  • Визнати транзакції щодо списання коштів з рахунків у розмірі 804 гривень, з яких комісія 4 гривні, а також 824 гривні, з яких комісія 24 гривні, в розмірі 618 гривень, з яких комісія 18 гривень, в розмірі 10 200 гривень, незаконними,
  • Зобов’язати ПриватБанк відновити на рахунку грошові кошти в розмірі 11 642 гривень та 804 гривні,
  • Стягнути з ПриватБанку моральну шкоду в розмірі 6 тисяч гривень,
  • Стягнути з ПриватБанку витрати на правову допомогу в розмірі 10 тисяч гривень та судовий збір.

Реакція ПриватБанку 

Банк відреагував на звинувачення жінки та просить відмовити у задоволенні її позовних вимог. Вказує, що вона не надала жодних доказів.

“Банк не несе відповідальність за випуск, перевипуск, заміну, дублікату SIM-карт клієнтів, та за діяльність підприємств сфери зв’язку та телекомунікацій. Також не підтверджено факту вчинення незаконно оспорюваних транзакцій не позивачем”, – зазначили у банку. 

Рішення суду

Суд частково задовольнив позов жінки. ПриватБанк зобов’язали повернути їй грошові кошти в розмірі 11 642 гривень та 804 гривні. В іншій частині вимог відмовили. З фінустанови також стягнули судовий збір у розмірі 5 454 гривень. 

“На судовому засіданні доведено, що позивачка не вчиняла розпорядження щодо переказу коштів та будь-які інші дії, що могли б призвести до списання грошових коштів з її рахунків”, – наголошується у рішенні суду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Киянин скаржиться, що у касах ПриватБанку не видають валюту з депозиту: реакція банку
  • Військовому ПриватБанк відмовив в оплаті частинами та миттєвій розстрочці: причини
  • Київстар змінив тарифний план клієнту та списав гроші за послугу, яку він не замовляв: що вирішив суд
  • Мережа магазинів побутової техніки Eldorado опинилась на межі банкрутства через російську агресію

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *