Житель Тернополя купив талони на паливо за дешевшою ціною, але натрапив на шахрая – чи допоможе поліція

Житель Тернополя втратив понад 4000 гривень, придбавши талони на дизельне паливо у шахрая. Потерпілий хотів зекономити, проте не тільки не отримав паливо, а ще й втратив свої кошти.

Зі слів тернополянина, в інтернеті він знайшов оголошення про продаж талонів на дизпаливо. Ціна була вигідною, тож вирішив придбати одразу 100 літрів пального. Домовилися, що продавець відправить талони поштою, а тернополянин оплатить товар після отримання. Чоловік отримав замовлені картки, тому він перерахував за них домовлену суму – 4 400 гривень. Проте коли поїхав на заправку, то виявилося, що талони фальшиві.

Потерпілий звернувся в поліцію, тому у Тернопільському райуправлінні розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для встановлення особи зловмисника.

Як не потрапити у шахрайську пастку

Схема з талонами на паливо стара, як світ, тим не менш – актуальна. Шахраї продають такі талони на дошках оголошень, проте дізнатися, чи вони дійсні можна лише на АЗС. Також існує схема з передплатою – аферисти просять передплату на картку та зникають, залишаючи людей без талонів та грошей.

Правоохоронці наголошують:

  • Не переказуйте кошти наперед, не переказуйте гроші тим, кому не довіряєте;
  • Намагайтесь не купувати нічого “з рук”. Бажання заощадити кілька гривень може зіграти з вами поганий жарт;
  • Якщо ж ідеться про щось дефіцитне, як от пальне, ретельно перевірте інформацію щодо продавця. Витрачений на це час, повірте, окупиться.

У разі, якщо потерпіли від шахраїв, звертайтесь до місцевого відділу поліції або телефонуйте на лінію 102.

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв про те, як у ветерана ЗСУ шахраї вкрали кошти з картки Ощадбанку. Як такому запобігти? Також ми писали про те, що фейковий голова МОЗ “рекламував” неіснуючі ліки: злочинці використали його фото для нової шахрайської схеми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *