Шахраї розрахувалися карткою, власниця якої перебуває за кордоном – чи поверне Приватбанк гроші

Клієнтка Приватбанку поскаржилась на те, що невідомі розрахувались в супермаркеті Сільпо її карткою, в той час, коли сама жінка перебуває за кордоном. Шахраї закупилися на 10 300 грн. 

Відповідний допис з’явився на сайті Minfin. Жінка повідомила, що із-за того, що картку з залишками коштів заблокували, вона залишилася без грошей і з дитиною. А відновити картку можна тільки за власної присутності.

“Подала заявку на шахрайство. Відповіли, що цю операцію здійснено в мережі іншого банку, суму списано з картки. Розгляд до 120 днів. Але почитавши відгуки на будь яких сайтах щодо шахрайства, кошти не повертають”, – написала клієнтка Приватбанку.

Представники банку пояснили, що правила оскарження транзакцій строго регламентовані платіжною системою. Спочатку платіжна система надає 15 днів для мирного вирішення ситуації між платником і магазином/банком, в якому була операція. Якщо це неможливо, то потрібно відкривати спір, який буде розглядатися до 120 днів.

“Ви можете звернутися до одержувача коштів і запросити повернення. У разі, якщо одержувач відмовить на ваше прохання, то з нашого боку буде відкрито спір. Дійсно, він буде розглядатися в термін до 120 днів. Ці терміни строго встановлені платіжною системою, щоб у всіх сторін оскарження був час зібрати потрібні документи”, – надали відповідь у банку.

В коментарях під дописом один з користувачів пояснив, що в таких випадках потрібно одразу звертатися в службу підтримки мережі Сільпо.

“Якщо Сільпо відразу б скасували замовлення зроблене шахраями, то гроші вам би повернули. Якщо Сільпо не отримало інформацію вчасно і віддала замовлення на цю суму, то Сільпо впиратиметься і не повертатиме вам гроші. Я думаю це було онлайн замовлення. Якщо це не онлайн замовлення і вашу картку якось дублювали та сплатили товар на касі дублем вашої картки, то можете передати привіт безпечникам Приватбанку”, – пояснив коментатор.

Як не стати жертвою шахрайства

У Приватбанку клієнтам пояснюють, що робити для захисту своїх коштів на картці:

  • Ніколи не записуйте ПІН-код на пластиковій картці: у разі крадіжки або втрати картки сторонні особи можуть без перешкод зняти з неї кошти.
  • Використовуйте ефективні засоби антивірусного захисту на всіх пристроях і своєчасно їх оновлюйте.
  • Використовуйте складні паролі. Не застосовуйте однакових паролів для різних систем (сайтів, електронної пошти тощо).
  • Ніколи не надавайте інформації про свої картки третім особам, навіть якщо вони звертаються до вас нібито від імені банку. Пам’ятайте, співробітник банку ніколи не запитує в клієнта ПІН-код.
  • Не завантажуйте файлів з підозрілих веб-ресурсів та інших невідомих джерел.
  • Обов’язково використовуйте двофакторну автентифікацію.
  • Установіть блокування на своєму смартфоні.
  • Якщо ви встановлюєте програми з маркету додатків (Аpp Store, Play Mаrket), потрібно уважно вивчити дозволи, що запитує додаток. Наприклад, навіщо ліхтарику доступ до вашого розташування?

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв, що клієнт Приватбанку поскаржився на нарахування скажених відсотків за закритим кредитом: що відповів банк.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *