Киянин вимагає від Ощадбанку та Мінфіну 9,6 квадрильйона гривень за втрату накопичень часів Радянського союзу: рішення суду

Чоловік звернувся до суду з вимогою стягнути з Ощадбанку та Мінфіну втрачені за часів СРСР заощаджень. Йдеться про суму 73 442 486 гривень 9 копійок. Також він хоче відшкодування моральних збитків у розмірі 9, 6 квадрильйона гривень. 

Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду Києва. Чоловік просить визнати Ощадбанк, Міністерство фінансів України винними у завданні матеріальної та моральної шкоди. Він мав заощадження, які оцінив у 73 442 486 гривень 9 копійок. Також постраждалий запросив рекордну суму відшкодування моральних збитків – 9,6 квадрильйона гривень.

Представники Ощадбанку вказали, що кошти за часів СРСР на зберігання до банку не вносилися. А зазначені суми держава планує виплатити поступово як компенсацію втрат від знецінення заощаджень на виконання Закону України “Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України”. 

Порядок проведення компенсаційних виплат, у тому числі перерахування коштів, визначаються Кабінетом міністрів України. Починаючи з 2013 року і до цього часу жодної ухвали про виплату таких заощаджень Урядом не приймалося, а відповідних коштів у Державному бюджеті України не передбачалося, що виключає можливість компенсаційних виплат.

Рішення суду 

Суд вирішив залишити позов чоловіка без задоволення. Він ще може оскаржити це рішення, подавши апеляційну скаргу. 

“Про неможливість проведення компенсаційних виплат за відсутності відповідних коштів у Державному бюджеті України зазначено у листах у відповідь АТ “Ощадбанк” та Міністерства фінансів України, копії яких додані позивачем до позовної заяви”, – йдеться у рішенні суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чоловік заборгував Moneyveo більше ніж 21 тисячу гривень: що вирішив суд
  • Два місяці пробув без інтернету. Чоловік вимагає компенсації від Київстару майже у два мільйони гривень: яке рішення суду
  • Без якого органа стовідсотково не беруть до армії: вердикт медика ВЛК
  • У Кличка відповіли, чи будуватимуть паркінг замість зеленої зони поблизу Протасового Яру в Києві

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *