Євро продовжує падіння, а долар дивує – НБУ встановив курс на 6 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на середу, 6 вересня. Згідно з даними регулятора, американський долар лишається незмінним. Проте європейська валюта знову продовжує знижуватися за курсом.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що долар все ще займає стабільну позицію з показником 36,57 гривні. Водночас європейська валюта продовжує падіння. Станом на 6 вересня євро, згідно з офіційним курсом, становить 39,25 гривні. Це на 25 копійок менше, якщо порівнювати з минулим банківським днем.

Курс валют на 6 вересня:

  • Американський долар — 36,57 гривні;
  • Євро — 39,25 гривні;
  • Польський злотий — 8,74 гривні;
  • Швейцарський франк — 41,14 гривні;
  • Юань — 5,01 гривні.

При цьому слід пам’ятати про те, що в обмінних пунктах продають або купують валюту за цінами, які можуть відрізнятися від офіційного курсу. Згідно з даними порталу Мінфін, станом на 6 вересня в середньому долар продають за 37,84 гривні, а купують – за курсом 37,70 гривні. У випадку євро змін не відбулося: купівля в середньому відбувається за курсом 40,55 гривні, а продаж – за курсом 40,90 гривні за євро.

Купівля та продаж валюти в Україні

Раніше в ПриватБанку відкрили продаж валюти через застосунок Приват24. При цьому відбувається це за встановленими Національним банком лімітами. Таким чином, вже починаючи з 29 серпня українці можуть купувати валюту в режимі онлайн. 

“Клієнти ПриватБанку можуть купувати валюту онлайн через Приват24 для зарахування на валютні картки чи рахунки з урахуванням вимог регулятора та встановлених лімітів на проведення таких операцій у сумі до 50 тис. грн на календарний місяць”.

При цьому аналітики Dragon Capital нещодавно покращили свій прогноз щодо курсу долара на кінець 2023 року. Якщо раніше експерти прогнозували показник в 41 гривню за долар, то тепер очікують 39 гривень на долар. Експерти впевнені, що курс американської валюти до кінця 2023 року не буде вищим за 40 гривень. Серед факторів, які на це вплинули, аналітики називають заходи Національного банку України, спрямовані на обмеження непродуктивного виведенню капіталу. Також серед причин сезонне збільшення пропозиції іноземної валюти від аграріїв перед початком посівної.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *