Клієнт Ощадбанку під час продажу панелі для автомобіля на OLX втратив понад 60 тисяч гривень: яким було рішення суду

Чоловік розмістив оголошення на сайті OLX про продаж панелі для автомобіля за 550 гривень. Покупець захотів придбати товар та запропонував скористатись послугою “OLX доставка”. Однак ввівши у зазначеному посиланні номер своєї платіжної картки Ощадбанку, на його телефон стали приходити повідомлення про переказ грошей на інші рахунки. 

Як зазначається у рішенні Вільногірського міського суду Дніпропетровської області, чоловік одразу зателефонував на гарячу лінію фінустанови та попросив заблокувати банківські рахунки. Працівники банку повідомили, що його особистий кабінет “Ощад24” зламаний, а рахунки – заблоковані. Всього з його кредитного рахунку невідомі без його згоди перерахували 62 тисячі гривень. В Ощадбанку вважають, що несанкціонований переказ грошових коштів міг статися в результаті розголошення чоловіком його персональних даних, реквізитів платіжних карток банку та одноразових кодів підтвердження, які надходили на номер.

Рішення суду 

Позов чоловіка до акціонерного товариства “Державний ощадний банк України” про захист прав споживача банківських послуг вирішили задовольнити. Фінустанову зобов’язали скасувати нараховану клієнту заборгованість за рахунком, що утворилася внаслідок проведених транзакцій без його згоди 5 січня 2023 року. З банку також стягнуть на користь держави 1 073 гривень 60 копійок судового збору.

“Дії відповідача суперечать вимогам закону, тому його слід зобов’язати скасувати нараховану позивачу заборгованість за рахунком, що утворилася внаслідок проведених транзакцій без його згоди 5 січня 2023 року. Доводи відповідача щодо необхідності покладення саме на позивача відповідальності за вищевказані операції, оскільки він передав невстановленій особі інформацію про номер належної йому банківської картки, суд оцінює критично”, – додали у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чоловік взяв в Ощадбанку 60 тисяч грн позики. Кредит гасив щомісячно, але борг не зменшувався: яким було рішення суду
  • Київська влада виступила проти забудови ділянки на Микільській Слобідці, яку продає Ощадбанк
  • Шахраї взяли кредити на ім'я чоловіка, який про них не знав. Ощадбанк вимагав від постраждаголого виплат. Що вирішив суд
  • Чоловік продавав рюкзак на OLX та натрапив на шахраїв. Чи повернув суд йому великі гроші, вкрадені з картки Приватбанку?

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *