Крипта у кіно: які фільми подивитись, щоб зрозуміти цифрові гроші

За час свого існування криптовалюти пригорнули увагу не тільки великих бізнесменів та трейдерів-аматорів, а й кінематографістів. Про цифрові гроші знято багато фільмів, але якщо ви хочете зрозуміти їх суть, вас можуть зацікавити пʼять стрічок на цю тему.

Про це пише 24 канал.

Bitcoin: the end of money as we know it (2015)

Це один із найвідоміших фільмів про біткойн. Автори цієї документальної стрічки розглядають історію грошей і технологічні іновації, щоб дати відповіді на питання, як працює криптовалюта та чи представляє вона собою майбутнє грошей.

The rise and rise of Bitcoin (2014)

В цьому фільмі розповідається історія Деніела Мроса, американського програміста, який одним з перших захопився ідеєю BTC ще у 2011 році. Це призвело до того, що він став одним із провідних діячів у цій сфері.

Deep web (2015)

Цей художній документальний фільм розповідає про історію одного з найбільших онлайн-магазинів нелегальних товарів Silk Road, на якому продавалося все – від підроблених паспортів до наркотиків та зброї. Стрічка порушує питання використання криптовалюти у незаконних махінаціях.

Crypto (2019)

Художній трилер про молодого банкіра з Волл-Стріт, який розслідує корупцію в Нью-Йорку і стикається з особливостями роботи ринку криптовалют та непрозорістю фінансової системи.

Banking on Bitcoin (2016)

Фільм про ідеологічну боротьбу між крипто-утопістами та мейнстрімним капіталізмом. У фільмі показано гравців, які визначають, як технологія криптовалют визначатиме наше життя.

Також відомо, що у Польщі існує цілий кінофестиваль, присвячений криптовалюті – Bitcoin FilmFest. Востаннє він проходив у Варшаві з 24 по 26 березня 2023 року. Відвідувачі події переглянули вісім художніх та документальних фільмів про крипту.

Ріст криптовалюти

У червні попит інвестицій зріс на цілих 70%. У річному обчисленні це — близько 33 мільярдів доларів, які перебувають в управлінні криптоінвестиційних фондів (AUM). За останні два місяці найбільший публічний власник MicroStrategy купив 12 333 BTC на загальну суму 347 мільйонів доларів, тож загальний баланс компанії тепер становить 152 333 BTC. Це вперше з 2020 року коли І квартал став прибутковим для компанії.

Також ми повідомляли, що вартість біткоїна сягнула позначки вище 30 тисяч доларів.

Тим часом в мережі пишуть, що кібершахраїв більше не цікавить біткоїн. Чи справді це так — дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *