Монобанк нарахував клієнту неіснуючу заборгованість у виді процентів: – на чию сторону став суд

Клієнту Монобанку нарахували заборгованість у виді процентів у розмірі 26 126 гривень. Він звернувся до суду та вимагає зробити перерахунок. Клієнт також бажає розірвати кредитний договір з фінустановою. 

Як йдеться у рішенні Центрально-міського районного суду Кривого Рогу, чоловік уклав кредитний договір з АТ “Універсал Банк”. Станом на 17.08.2022 року кредитний ліміт згідно з випискою по картковому рахунку становив 75 013 гривень. Щомісяця банк нараховував відсотки на залишок заборгованості. Станом на 17.08.2022 року він вніс на картковий рахунок 177 48 гривень, а фінустанова нарахувала відсотки у розмірі 26 126 гривень.

22.08.2022 року чоловік направив заяву до банку про розірвання кредитного договору, оскільки його виконання для нього є неможливим з огляду на складні фінансові умови внаслідок військової агресії російської федерації. Фінустанова у цьому відмовила.

Клієнт стверджує, що фінустанова нарахувала йому неіснуючу заборгованості у виді процентів. Він вимагає здійснити перерахунок заборгованості та розірвати кредитний договір.

Рішення суду

Позов чоловіка задовольнили частково. Суд зобов’язав акціонерне товариство “Універсал Банк” перерахувати заборгованість клієнта за кредитним договором, укладеного у виді анкети-заяви від 18.11.2019 року, з огляду на незаконність нарахування та списання відсотків. В решті вимог відмовили. З фінустанови на користь держави стягнуть судові витрати в розмірі 536 гривень 80 копійок.

“Беручи до уваги дійсність кредитного договору, укладеного між АТ “Універсал Банк” та чоловіком у виді підписання ним анкети-заяви, відсутність у ньому узгоджень, зокрема, щодо розміру процентів, які підлягають нарахуванню кредитором та сплаті боржником. Зважаючи на нарахування та списання кредитором з боржника відсотків протягом часу дії кредитного договору з 18.11.2019 року по 15.03.2023 рік, що вбачається з виписки про рух коштів по картці, тому вимоги позову щодо зобов’язання банку здійснити перерахунок заборгованості, з якою він не погодився, є обґрунтованими, які підлягають задоволенню в цій частині”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Монобанк вимагає від киянки повернути понад 11 тисяч гривень, які взяв її чоловік, поки вона спала – яким було рішення суду
  • Де зняти гроші з картки Монобанк та яка буде комісія
  • Клієнтка Монобанку вимагає повернути їй майже 29 тисяч гривень на кредитку – чим завинила фінустанова

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *