У Дніпрі з аукціону продають майно збанкрутілого заводу екснардепа: яка вартість

Частку підприємства “Веста-Дніпро” продають на аукціоні. Продаж відбувається в рамках справи про банкрутство. Стало відомо, яка стартова ціна та умови, і куди подавати заявку на участь в аукціоні. 

Така інформація з’явилася на платформі “Prozorro”. Зазначається, що на продаж на аукціоні виставлена частка ПАТ “Веста-Дніпро”, яка складає 91,974%. У вказаній інформації також йдеться про дебіторську заборгованість в розмірі 396 755 гривень. Кредиторська заборгованість за справою становить 627 345 гривень. Продаж відбувається в рамках справи про банкрутство. Йдеться про санацію (заходи для сплати боргів перед кредиторами).

Підкреслюється, що майно є предметом забезпечення кредиторської вимог “Укрексімбанку” та ТОВ “АК ГРУП 1”. Стартова ціна майна на аукціоні становить 203 101 585,50 гривні. До завершення прийому заявок лишилося 19 днів. Подати заявку на участь в аукціоні можна за посиланням.

Банкрутство “Веста-Дніпро”

Слід зазначити, що “Веста Дніпро” – це Дніпровський завод з виробництва акумуляторних батарей. Справу про банкрутство підприємства почали розглядати ще в 2014 році. Тоді Господарський суд Дніпропетровської області відкрив кримінальну справу про банкрутство заводу.

Як повідомляв Інформатор, борг “Веста-Дніпро” перед кредиторами становив понад 6 мільярдів гривень. Проте певний період майно було під арештом: через це було неможливо виставити його на продаж, щоб покрити борги перед кредиторами. Згодом арешт було знято рішенням Печерського суду Києва. Зазначалося, що в справі про банкрутство фігурувало близько 12 договорів про поручительство, які підписував народний депутат Денис Дзензерський. У результаті Бабушкінський суд Дніпра ухвалив рішення стягнути з поручителя Дзензерського близько 2,96 мільярда гривень.

Слід зазначити, що корпорація нардепа Дениса Дзензерського – один з найбільших виробників акумуляторних батарей в Україні. За даними ЗМІ, в 2011 році, коли Westa провела IPO на Варшавській біржі, вона коштувала близько 190 мільйонів доларів. Проте з тих часів ринкова вартість компанії впала майже на 97%. Згодом її капіталізація становила близько 5 мільйонів доларів. Водночас борги “Веста-Дніпро” становили понад 1,2 мільярда гривень при річному виторгу близько 844 мільйонів гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • У банка, де працювали Ющенко і зять Тимошенко, відібрали ліцензію: подробиці від НБУ
  • Українські аграрії прогнозують хвилю банкрутств: що повинна зробити держава
  • Борг перед банком: як законно позбутися кредитів та проблем

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *