На біржах дефіцит Bitcoin: до чого це призведе

Кількість Bitcoin на криптобіржах стабільно скорочується, незважаючи на те, що курс криптовалюти від початку 2023 року зростає. Через те, що інвестори продовжують виводити Bitcoin з торгових майданчиків, біржовий баланс монети впав до мінімуму за 4,5 роки. 

З початку травня обмінний баланс біткоїну впав на 12% - до 1,17 млн монет. Таким чином на позабіржових гаманцях зберігається 18,38 млн BTC

З початку травня обмінний баланс біткоїну впав на 12% – до 1,17 млн монет. Таким чином на позабіржових гаманцях зберігається 18,38 млн BTC

Як повідомили в криптоаналітичній компанії Santiment, з початку травня обмінний баланс біткоїну впав на 12% – до 1,17 млн монет. Таким чином на позабіржових гаманцях зберігається 18,38 млн BTC. 

За даними однієї з найбільших європейських централізованих криптобірж родом з України WhiteBIT, станом на 30 липня біткоїн торгувався на рівні 29,1 тис. дол. за монету. У довгостроковій перспективі зниження біржового балансу цього активу може сприятливо вплинути на його котирування. 

У новому дослідженні Kaiko йдеться, що токен XRP став найбільш продаваним альткоїном 2023 року. Торговий обсяг криптовалюти від Ripple перевищив 150 млрд дол. – це набагато більше, ніж у інших альткоїнів (Solana (SOL) – близько 100 млрд дол., Dogecoin (DOGE), Binance Coin (BNB) та Polygon (MATIC) – понад 50 млрд дол). 

Зростання інтересів інвесторів до XRP можна пояснити частковою перемогою Ripple над Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC). Раніше суд Південного округу Нью-Йорка визнав, що програмні продажі та інші розподіли XRP не були пропозицією та реалізацією цінних паперів. 

З моменту ухвалення цього рішення обсяг домінування BTC на крипторинку впав на 8%. Згідно з даними 25 провідних централізованих криптобірж, домінування цієї монети знаходиться на найнижчій позначці з квітня – 27%. Крім того, рішення суду призвело до зльоту вартості XRP, який оновив свій річний максимум. Але незабаром розпочалася корекція активу, через що він втратив понад 7% за тиждень. 

Як раніше повідомляв Інформатор, біткоїн-кити почали активно переводити криптомонети на централізовані біржі. Зазвичай такі дії вважають сигналом про початок розпродажу біткоїнів. Всього за один день кити поповнили біржі на 275 млн доларів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *