Наступного тижня в Україні заборонять продаж сигарет та електронок зі смаками: зміни для курців з 11 липня

В Україні набудуть чинності норми, які забороняють виробництво, гуртову і роздрібну торгівлю та імпорт для реалізації на території країни сигарет та тютюну для самокруток зі смако-ароматичними добавками. Це відбудеться відповідно до прийнятого у грудні 2021 року закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну”.

Про це йдеться у тексті документа. Відомо, що нові правила набудуть чинності з 11 липня.

Зазначається, що у фільтр, папір, пакування, капсулу і т. д не можна додавати смако-ароматичні добавки. Також сигарети та тютюн для самокруток не зможуть мати характеристики, які дозволяють змінювати запахи, смаки або інтенсивність диму.

Водночас дозволяється виробляти таку продукцію для експорту. Таким чином працівники сфери продовжуватимуть виготовлення, але для закордонного ринку.

Крім того, закон забороняє вводити в обіг електронні сигарети, заправні контейнери та рідини, які використовуються в електронних сигаретах та мають характерний запах та/або смак — чітко відчутний та інший, ніж запах або смак тютюну, отриманий у результаті введення добавки або комбінації добавок. Зокрема фруктів, прянощів, трав, спирту, цукерок, ментолу або ванілі, який є відчутним перед або під час використання таких виробів. 

Також у рідини заборонять додавати вітаміни, кофеїн, таурин та низку інших добавок. Йдеться про вироби, які можуть вводити в оману, нібито вони мають переваги для здоров’я, асоціюються з життєвою силою або мають властивості робити викиди кольоровими. 

В Україні з наступного тижня забороняють продаж сигарет та електронок зі смаками: які ще зміни чекають на курців 1

Рада підтримала е-марку на алкоголь на цигарки: що зміниться

Верховна Рада підтримала рішення про введення е-марки на алкоголь на цигарки. Це відбулося під час засідання у четвер, 29 червня.

Електронна марка дозволить відстежувати рух алкоголю, тютюнових виробів, рідин для електронних сигарет від виробника до кінцевого споживача. Також з’явиться можливість контролювати повноту і своєчасність сплати сум акцизного податку за товари з цієї категорії.

Також українці зможуть ідентифікувати продукцію та перевірити походження товару на легальність. Нововведення набуде чинності 1 січня 2026 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *