Скільки збитків довкіллю коштує один день війни

Щодня довкілля України зазначає великих збитків через повномасштабне вторгнення росії. Так, один день війни коштує 4 млрд грн або 102 млн євро.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець у Facebook. Він зазначив, що щодня інспектори фіксують руйнування довкілля від бойових дій.

Станом на сьогодні зафіксовано вже близько 51 млрд євро або 2 трлн гривень екологічних збитків. Таким чином і вдалося порахувати збитки на день. Водночас обрахунки ще тривають.

“Росія заплатить за кожен день цієї війни. За кожне спалене дерево. Кожен спаплюжений клаптик української землі. Для цього ми обʼєднуємося з усім цивілізованим світом та працюємо над визнанням екоциду у міжнародному законодавстві”, – додав міністр.

Збитки через війну

Через підрив окупантами Каховської ГЕС, Україна зазнала значних збитків у різних сферах. За попередніми підрахунками їх сума становить понад 2 мільярди доларів. Теракт призвів до значних пошкоджень житлово-комунального сектора, енергетики, промисловості, а також до значних непрямих збитків сільському господарству.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля загальна вартість відновлення України, оцінена Світовим банком у 411 мільярдів доларів, “зростатиме, особливо після підриву росіянами Каховської ГЕС”.

У травні країни Ради Європи та держави-партнери утворили Реєстр збитків, завданих агресією РФ проти України. Це рішення дозволить фіксувати докази збитків, спричиненого державі та українцям під час війни.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *