НБУ послабив регулювання купівлі безготівкової валюти в Україні. Як це позначиться на курсі гривні? – прогноз Михайла Крапивка

З 29 серпня НБУ значно послабив регулювання купівлі безготівкової валюти в Україні. Аудитор Михайло Крапивко пояснив Інформатору, як це відіб’ється на готівковому валютному курсі та стані економіки України.

“Це рішення означає, що НБУ має достатню кількість золотовалютних резервів. Тому Нацбанк побачив можливість продавати більше валюти для збільшення імпорту в Україну. Це рішення ніяк не позначиться на готівковому курсі гривні, а ось збільшення можливості імпорту пожвавить економіку та сприятиме розвитку бізнесу”, – сказав Михайло Крапивко.

Послаблення валютного регулювання НБУ

З вівторка, 29 серпня, банки України зможуть продавати безготівкову іноземну валюту без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення такої операції. Також НБУ збільшив щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців. Так, із 29 серпня 2023 року НБУ:

  • Дозволив купувати валюту у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис.грн в еквіваленті в одному банку;
  • Збільшив зі 100 тис.грн до 200 тис.грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.

Нацбанк зазначив, що це перший етап пом’якшення валютних обмежень. Він спрямовуватиметься, зокрема, на мінімізацію множинності обмінних курсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • НБУ дозволив банкам продавати більше валюти: що це означає для українців
  • Що таке фінмоніторинг та як він пов’язаний з блокуванням банківських карток, – пояснення Михайла Крапивка
  • Три сценарії економічного краху рф: ручне управління, зникнення нафтодоларів та банкопад
  • Коли в Україні пройдуть вибори та скільки грошей на них буде потрібно

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *