НБУ позбавив ліцензії мікрокредитну організацію: яку саме та за що

Національний банк України анулював фінансовій компанії “Ріальто”, що працювала під брендом Monetka, ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг, а саме на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. 

Таке рішення комітет НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінпослуг ухвалив 10 липня. Воно вступило в силу 11 липня. НБУ встановив за результатами позапланової інспекційної перевірки фінкомпанії з питань захисту прав споживачів порушення закону про фінпослуги та державне регулювання ринків фінпослуг, закону про споживче кредитування та низки нормативно-правових актів НБУ. 

Серед них – положення про додаткові вимоги до договорів небанківських фінустанов про надання коштів у позику та положення про додаткові вимоги щодо взаємодії із споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки). 

Також компанія порушувала вимоги, встановлені до кредитодавця, нового кредитора, колекторської компанії та їхньої діяльності при врегулюванні простроченої заборгованості, вимоги положення про інформаційне забезпечення фінустановами споживачів стосовно кредитування та положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінпослуг та умови провадження ними відповідної діяльності.

Як раніше повідомляв Інформатор, Національний банк України у червні вирішив вжити суворих заходів проти деяких компаній, що працюють у сфері експрес-кредитування. Згідно з останніми повідомленнями регулятора, компанії “Є-Гроші” та ТОВ “ФК “Інвеструм” (ТМ “ЗеСredit”, “BananaCredit”) отримали штрафи відповідно у розмірах 1,266,096 тис. грн та 255 тис. грн. Крім того, ТОВ “Маніфою” (ТМ “Money4You”) знову оштрафував регулятор.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *