Огірки в Україні продовжують дешевшати – скільки коштує овоч

Вартість огірків в Україні продовжує знижуватись на фоні збільшення їхньої пропозиції від виробників. Відсутність значного попиту змусила фермерів минулого тижня знизити ціну на 23%, але вартість може опуститися ще більше, оскільки виробники вивільняють теплиці, а українці не поспішають масово скуповувати овоч. Ціна огірків вже зараз коливається від 75 до 55 грн/кг, а у перспективі знизиться ще більше.

За прогнозом аналітиків з East Fruit, українців невдовзі очікує поступове падіння ціни на огірки через зачищення теплиць та велику пропозицію так званого некондиційного овоча.

Ціна огірків у травні знизилась на 22%. За інформацією Мінфіну подешевшали всі види огірків. Приміром, ціна звичайного огірка зі 103 грн у травні опустилася до 75 грн, тепличний огірок подешевшав із 75 грн у травні до теперішніх 55 грн/кг. Огірки сорту “Естафета” обвалилися у ціні зі 135 грн/кг у травні до 99 грн/кг у червні.

Таким чином, в середньому вартість огірків у червні у супермаркетах України коливається від  55 грн кг до 75 грн/кг, а найдорожчий сорт можна придбати за 99 грн/кг.

Скільки коштують огірки у супермаркетах

У мережі супермаркетів Varus вартість тепличних огірків першого ґатунку коштує 54,90 грн/кг. Огірок салатний “Естафета” коштує 64,90 грн/кг.  Ціна огірка салатного сягає 64, 90 грн/кг.

Ціна огірків у Varus

Ціна огірків у Varus

У мережі супермаркетів Novus вартість огірків першого ґатунку коштує 72,99 грн/кг. Огірок довгоплідний коштує 56,99 грн/кг. 

Ціна огірків у Novus

Ціна огірків у Novus

 У мережі супермаркетів “Сільпо” вартість огірків українських становить коштує 3,95 грн/100г. Огірок “Гордій екстра” коштує 7 грн/100 г. 

Після підриву Каховської ГЕС овочі подорожчають

Підрив Каховської ГЕС окупантами спровокує подорожчання овочів, а про смак херсонських кавунів та помідорів взагалі доведеться забути. Втім дефіциту не прогнозується, якщо продовольство вирощуватимуть у більшій кількості у Миколаївській та Одеській областях. 

Нагадаємо, раніше Інформатор писав про подорожчання в Україні борщового набору та хліба.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *