Понад 4 мільйона допомоги – українці можуть отримати новий грант, як подати заявку

Фонд “Східна Європа” оголосив про нові гранти для українців. Фінансову допомогу зможуть отримати громадські організації, які допомагають постраждалим від російської агресії. Стало відомо, як подати заявку на конкурс.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій. Зазначається, що ці гранти спрямовані на підтримку та покращення умов життя громадян, які постраждали внаслідок війни. При цьому пріоритет надаватиметься проєктам, які допомагають найвразливішим категоріям населення. Зокрема йдеться про:

  • Внутрішньо переміщених осіб, які повернулися до місць постійного проживання;
  • Жінок та дітей, які постраждали від війни.

У конкурсі можуть брати участь ті благодійні організації та громадські об’єднання, які не отримують прибутку зі своєї діяльності. При цьому ідеться про два типи фінансової допомоги:

  • Перший лот становить від 3 до 4,5 мільйона гривень;
  • Другий лот становить від 1 до 1,3 мільйона гривень.

Подати заявку на конкурс можна до 20 вересня 2023 року. Документи потрібно надсилати на електронну пошту: [email protected]. У темі листа потрібно писати “Заявка на конкурс грантів” (а також вказати потрібний номер лота). За посиланням можна побачити шаблон документів. Результати конкурсу очікуються вже в листопаді поточного року.

Фінансова допомога для українців

Раніше стало відомо, що “СОС Дитячі містечка” пропонує проєкт, в якому вимушено переміщені особи з дітьми можуть отримати грант у розмірі до 150 тисяч гривень. Проєкт спрямований на переселенців, які зареєстровані в Полтавській, Київській, Івано-Франківській, Чернівецькій і Львівській областях. Для участі в конкурсі потрібно подати заявку організаторам, Зазначається, що проєкт передбачає тренінг, який триватиме три дні. Участь безкоштовна, проте організатори не покриватимуть витрати, пов’язані з поїздкою та проживанням.

Також повідомлялося про проєкт “Міжнародної фундації бізнесу”. Йдеться про допомогу підприємцям в Україні в рамках проєкту “Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час”. Ця фінансова підтримка спрямована на підвищення енергоефективності промислових підприємств та підприємств, що постраждали від військових дій. Переможці конкурсу отримають грант в розмірі 10 тисяч євро. Гроші можна буде використати тільки на енергоефективні заходи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Скасування виплат для ВПО у вересні: кому з переселенців перестануть платити
  • Виплати пораненим військовим: які є види, як оформити та яку суму можна отримати
  • Як пораненим військовим без проходження МСЕК та встановлення групи інвалідності отримати засоби реабілітації – роз'яснення МОЗ
  • Як родини загиблих військових можуть отримати 15 млн грн допомоги: у ТЦК дали пояснення

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *