Чи на часі зараз ремонт прифронтових доріг: комунальникам Донеччини виділили майже 70 млн гривень бюджетних коштів

У Костянтинівці Донецької області планують відремонтувати дороги за 63 млн грн. Селище перебуває менш ніж за 20 км від лінії фронту та часто підпадає під обстріли російських окупантів. В той же час у прифронтовому місті Курахове (15 км від лінії фронту) пройшли торги на ремонт доріг, загальна вартість яких досягла майже 5 мільйонів гривень.

Про майбутні ремонти доріг стало відомо з тендерів на порталі Prozorro.

Ремонт вулиць Курахова

3 липня 2023 року міська рада оголосила тендер на послуги з поточного та ямкового ремонту доріг на території самого Курахового (вул. Степова, Східна, вул. Гоголя, вул. Ломоносова, ділянка дороги від вул. Ушакова до вул. Франка), а також смт. Курахівка (місцевий проїзд від вул.Степова,1 до вул. Зелена, 1, вул. Молодіжна, вул. Миру, вул. Лазаревих).

За виконану роботу з бюджету підряднику має надійти 4 786 495 гривень. Остаточним терміном виконання робіт заявлено 15 вересня 2023 року. На порталі Прозорро сказано, що кошти мають піти на “будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь”.

Чи на часі зараз ремонт прифронтових доріг: комунальникам Донеччини виділили майже 70 млн гривень бюджетних коштів 1

Варто зазначити, що м. Курахове Покровського району знаходиться приблизно за 15 кілометрів від фронту. Станом на початок серпня із 41 тисячі людей зараз тут залишилося 16,5 тисяч, більшість виїхала з міста через постійні російські обстріли.

Чи на часі зараз ремонт прифронтових доріг: комунальникам Донеччини виділили майже 70 млн гривень бюджетних коштів 2

Ремонт вулиць Констянтинівки

У Констянтинівці Донецької області на ремонт доріг владі знадобилось 63 млн гривень. Так, 29 серпня, управління комунального господарства міста уклало договір із виконавцем. Згідно з документом, передбачено ремонтні роботи на семи вулицях – по вул. Олекси Тихого, вул. Чехова, вул. Калмикова, вул. Мірошниченко, вул. Соборності з під’їздами до вул. Братів Котельникових і вул. Островського.

Чи на часі зараз ремонт прифронтових доріг: комунальникам Донеччини виділили майже 70 млн гривень бюджетних коштів 3

Загальна сума трьох тендерів на ремонт доріг в Костянтинівці становить 63 млн 895 тис гривень. Всі три тендери виграло ТОВ “УКРЕНЕРГОГРУПП”. Компанія зареєстрована більше 12 років тому і займається будівництвом доріг, автомагістралей та іншими будівельно-монтажними роботами, хоча має дуже низький статутний капітал (15 тисяч грн) в порівнянні з обсягами планованих робіт. Як повідомляють журналісти видання Новини Краматорська, кінцевий бенефіціар цієї компанії, Артур Адамян Арамі, в 2015 році був затриманий як потенційний посередник в передачі хабара в розмірі півмільйона гривень.

Чи на часі зараз ремонт прифронтових доріг: комунальникам Донеччини виділили майже 70 млн гривень бюджетних коштів 4

Варто зазначити, що м. Констянтинівка Краматорського району знаходиться приблизно за 20 кілометрів від Бахмуту

Комунальна техніка для окупованого Сєвєродонецька

Нещодавно комунальне підприємство “Сєвєродонецьке тролейбусне управління” під час війни вирішило замовити техніки на 38 мільйонів гривень. Йдеться про два самоскиди, дві комбіновані дорожні машини, комбіновану машину-автоцистерну та каналопромивну машину. Замовник вважає, що це потрібно робити зараз, адже вірить у звільнення міста від російської окупації.

Про це свідчать дані сайту публічних закупівель Prozorro. За даними “Наших грошей”, автоскладальне підприємство “Кобальт” отримало підряд без конкуренції. Ним володіють директори Валерій Пінскій та Андрій Матенко. Всього з 2017 року компанія отримала державних підрядів на суму 277 мільйонів гривень. “Сєвєродонецьке тролейбусне управління” з липня цього року очолює Андрій Гноєвий. Саме місто Сєвєродонецьк окуповане з червня 2022 року. Відтоді комунальне підприємство нічого не закуповувало аж до моменту оголошення цього тендеру. Після повномасштабного російського вторгнення воно перебазувалося до Дніпра. Саме туди виробник має поставити техніку.

До Держаудитслужби вже надійшло звернення щодо порушення порядку визначення предмета закупівлі цього тендеру і законодавства в частині неправомірного обрання та застосування процедури закупівлі. Ці гроші пропонують перевести на потреби Збройних сил України. Відповідь виконавчого органу досі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Нова адмінбудівля та спецмайданчик для транспорту: у Києві та Чернівцях поліція хоче витратити на будівництво понад 160 млн грн
  • ЦВК готується до виборів в Україні: оголошено тендер на налагодження роботи реєстру виборців
  • У Кличка витратили 298 мільйонів гривень на обладнання для освітлення
  • Київське КП "Плесо" витратить до 3 мільйонів гривень на дві автівки: деталі тендеру

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *